Po historickém úspěchu královéhradeckého týmu na okruhu Imola, se celý cirkus WSBK přestěhoval o tisíc kilometrů západněji. V centrální Francii leží vesnička Magny Cours a u ní moderní závodní okruh, který hostí poslední kolo světového šampionátu superbiků a supersportů, doplněný tradičně o šampionáty superstocků 600 a 1000.
V týmu Intermoto Czech Klaffi došlo před zahájením posledního závodu k významné změně na pozici jezdce. Francouzského závodníka Mathieu Lagriveho nahradí Holanďan Arie Vos. Matt Lagrive totiž jako oficiální jezdec World Supersport nastoupil v polovině září na okruhu Magny Cours k závodu Mistrovství světa Endurance. Slavný 24. hodinový závod Bol d´Or vyhrál a společně se svými týmovými kolegy oslavil druhý titul mistra světa. Pravidla promotéra FG Sport jsou neúprosná a Matt Lagrive tak nemůže zasáhnout na domácí trati do závodu supersportů.
Vedle Arie Vose se představí velmi motivovaný William de Angelis, který hodlá opět proniknout do nejlepší desítky. Willy v závěru šampionátu disponuje výbornou formou. Po nezaviněném odstoupení z desátého místa na Lausitzringu přišlo páté místo v Imole. Na toto umístění chce san-marinský jezdec navázat a pro tým tak získat důležité body do týmového hodnocení.
Své další zkušenosti v evropském šampionátu superstock 600 bude v Magny Cours sbírat český jezdec Patrik Vostárek. Mladý pražský jezdec je po zranění v Assenu opět v pořádku, a tak proniknutí do nejlepší dvacítky není zcela jistě pouze snem.
Závod třídy supersport startuje v neděli 8. října ve 13:20 hodin a vy jej můžete vidět na TV Eurosport, která ve stejný den vysílá z tohoto závodu hodinový záznam (22:00 hod).
Okruh Magny Cours
Okruh Magny Cours se nachází v centrální Francii, nedaleko města Nevers. V posledních letech byl okruh velmi silně modifikován s cílem větší bezpečnosti závodníků. Vedle širokých únikových zón, jenž jsou štěrkového, ale i asfaltového rázu, nalezneme na okruhu i zatáčky, do kterých se brzdí vedle betónové zdi. Samotná dráha měří 4 411 metrů a má 8 levých a 10 pravých zatáček
PR |