www.car.cz
 

Časopis Rally 1/2007 právě vychází
     29.1.2007 19:30 - tisková zpráva


IQ - Jänner Rally - Rakousko Pechovi u Nohou

Při prvním zařazení Jänner Rallye do českého šampionátu naši špičkoví jezdci působili trochu jako tetičky z Ameriky, které dovezly místním pilotům cukrátka v podobě nablýskané techniky vhodné k porážkám od obstarožních místních vozů. Postupný několikaletý obrat karet letos urychlilo i počasí - a v "českých" soutěžáckých podmínkách ročníku 2007 nakonec působily rakouské vozy trochu jako zpestření startovního pole.

 

Jak se rodí produkční Subaru

I když se o produkčních vozech někteří škarohlídi stále vyjadřují jako o "vylepšených" sériových autech, podíváme-li se na současnou techniku vozů třídy N4 detailněji, zjistíme, že do obyčejného auta ze showroomu mají tyto speciály dost daleko. Navíc, verze vozů Subaru Impreza STi a Mitsubishi Lancer EVO IX se po přestavbě od těch pro běžné zákazníky v mnohém zásadně odlišují.

 

Pozvánka Mogul Šumava Rally - Letošní Šumava s mnoha novinkami

Několik let téměř neměnný vzhled klatovské soutěže dozná v letošním ročníku výrazných novinek. O nich jsme si povídali s předsedou organizačního výboru Mogul Šumava Rally Klatovy Pavlem Babkou.

Oficiální mapy, harmonogram a seznam přihlášených posádek.

 

Téma: Šumava v zimě nebo až na jaře?

Mogul Šumava Rallye Klatovy je společně s rakouskou Jänner rally součástí Winter Cupu. Zatímco na Jänneru není problém na sněhu a ledu startovat s pneumatikami s hroty, na Šumavě použití této verze tradičně provázejí dlouhé diskuse a četné problémy. Nebylo by proto lepší vzdát se zimního termínu a jet Rally Šumava později, kdy je pravděpodobnost sněhové nadílky menší? Názory českých jezdců se různí, i když třeba v dubnu by si tradiční soutěž dokázali mnozí z nich představit...

 

I. Rally Krkonoše - Premiéru poznamenalo počasí

Zimní závodění po vzoru Jänner rally zapouští na českých tratích opět své kořeny. Příkladem byl I. ročník Rally Krkonoše, který se uskutečnil za nevlídného počasí v okolí Trutnova. V konkurenci 26 posádek se z konečného prvenství radovali Jiří Tošovský - Michal Sláma na voze Mitsubishi Lancer Evo VIII.

 

Test: Subaru Tribeca B9 - Těžká váha

Značka Subaru je známa fanouškům automobilových soutěžích zejména modely Legacy a Impreza, "zelené", tedy lidi mířící do přírody, zase na českém trhu zaujal a uspokojil Forester. Vozem Subaru Tribeca B9 zaceluje japonská značka mezeru na trhu stále více se rozvíjejícího segmentu SUV.

 

Marcel Tuček - Chodský bojovník

Domažlický jezdec Marcel Tuček patří ke služebně nejstarším jezdcům širší české špičky produkčních vozů. Díky své nátuře však nadále neskládá zbraně a v Českém Krumlově by rád prohnal své soupeře za volantem lanceru deváté evoluce. Přesto se šestkou stále věří i v úspěch na domácí a jednoznačně srdeční Šumavě.  

 

Kdo je kdo?

Jiří Pertlíček

Josef Šilha

Rally monitor

Renault Clio R3 - Distingovaný svalovec

Nástup vozů nové skupiny R3 zřejmě znamená postupný konec atraktivních, ale velmi drahých speciálů kategorie Super 1600. Zatímco výkony moderních dvoulitrů i "nadupaných" šestnáctistovek jsou srovnatelné, pořizovací i provozovací náklady jsou výrazně odlišné. Speciální kitová sada zbrusu nového Clia Sport R3 stojí necelou třetinu ceny soutěžního vozu S1600.

 

Rally Monte Carlo - Premiéra z říše snů

Žhavá novinka - Citroën C4 WRC - zcela deklasovala na tratích Rally Monte Carlo konkurenci a při debutu zajistila díky bezchybnému výkonu pilotů Sebastiena Loeba a Daniho Sorda cenné double. Třetí příčku obsadil Marcus Grönholm s fordem.

 

Jean-Pierre Nicolas - “Jumbo”

Legendární francouzský jezdec Jean-Pierre Nicolas, přezdívaný "Jumbo", který v posledních letech stál za triumfálním tažením značky Peugeot v MS je jedním z historických vítězů Rally Monte Carlo. Na francouzských tratích triumfoval s vozem Porsche Carrera v roce 1978.

 

Andreas Mikkelsen - Pohádka o norských miliónech

Šťastný konec je vyústěním asi všech pohádkových příběhů na celém světě. Jeden takový se začal v minulém roce odvíjet v Norsku. Hlavním hrdinou je sedmnáctiletý mladík Andreas Mikkelsen. Jeho cílem však není dobýt srdce krásné princezny, ale za pomoci obrovských investic proniknout na špičku mistrovství světa. V jeho případě se mu to může, ale také nemusí podařit …

Race of Champions 2006 – Ekström opanoval Race of Champions 2006

Více než padesát tisíc diváků na pařížském Stade de France aplaudovalo vítěznému tažení Švéda Mattiase Ekströma.

 

Dakar 2007 - Série Mitsubishi pokračuje

Slavný Dakar má za sebou další parádní ročník. Bitva týmů Mitsubishi, Volkswagen, BMW a dalších byla ozdobou soutěže a přinesla obrovské zážitky fanouškům po celém světě. I přes řadu individuálních prvenství touaregů získala celkové prvenství posádka Mitsubishi Stephane Peterhansel - Jean-Paul Cottret. Obhájce loňského vítězství Luc Alphand skončil druhý, veterán Jean-Louis Schlesser na třetím místě. Cíl spatřilo o české duo Zapletal - Janáček.

 

Kamióny: Stacey vypálil rybník favoritům, Loprais třetí

Zkušený Holanďan Hans Stacey využil zaváhání favoritů a opanoval letošní Dakar v kategorii kamiónů. Fantastického úspěchu při premiéře za volantem dosáhl sedmadvacetiletý Aleš Loprais, se spolujezdcem Petrem Gilarem dojeli třetí. Druhá Tatra Tomáše Tomečka obsadila jedenáctou příčku.


 
 
Fotogalerie:   Na Stopě Valašské Zimy fotil Pavel Malý

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose