www.car.cz
 

Milan Kneifel na valašce čtvrtý, ale soutěž považuje za další blamáž
     tisková zpráva


Vsetínsko-púchovská blamáž
 
Ziskem deseti mistrovských bodů zakončila svůj start na Rally Matador Tatry – Valašská rally posádka Milan Kneifel – Jaroslav Blažek. Čtvrté místo v nabité konkurenci třídy A6 nebylo zklamáním, tím se stejně jako při druhém podniku na Šumavě ukázala být organizace společné česko-slovenské soutěže.
 
Už při seznamovacích jízdách bylo posádce PEGAS Rally Teamu jasné, že se o konečných výsledcích rozhodne zejména na sobotních úsecích vsetínské části. „Rajnochovice znám velmi dobře a moc jsem si na tomto úseku věřil. Stejně tak i přes změny na pětadvacetikilometrovém Vesníku. Naopak rychlé Malhotice se mi příliš nezamlouvaly, stejně jako velmi krátké a extrémně rychlé púchovské vložky,“ vrací se k trati Milan Kneifel.
 
Během soboty však bylo vše jinak, což bylo způsobeno i extrémně vysokým startovním číslem v porovnání s konkurencí ve třídě. Vůči Bryndovi (st. č. 29) a Hondovi (st. č. 36) byla 53 na dveřích Felicie Kit Car 1600 v barvách PEGAS Rally Teamu, navíc po vítězství na Šumavě, přidělena trochu necitlivě. Kneifel s Blažkem se nakonec kvůli dvojici těžkých havárií a kontroverznímu zrušení druhého průjezdu, Rajnochovicemi vůbec nesvezli, navíc proti konkurenci prodělali na přidělování časů v RZ7. „Smíšené pocity ještě více poznamenaly tři civilní automobily, které jsme na trati dojeli,“ sdělil rozhořčeně zlínský jezdec.
 
Mnohem lépe si posádka Kneifel – Blažek vedla na trati RZ Kramolišov – Vesník. Na RZ3 zajela druhý čas za Valouškem (Suzuki Ignis S1600), při druhém průjezdu se musela opět sklonit pouze před špičkovými speciály kategorie S1600 Valouška a Poláka Koscuiszka (Opel Corsa S1600). Když polský mladík prorazil na RZ7 dvě pneumatiky současně a ztratil více než pět minut, Kneifelovi rázem patřila druhá příčka za Valouškem. „Už před startem bylo zřejmé, že s Valouškem nebude šance soupeřit a to se potvrdilo,“ dodal k souboji ve třídě A6 Kneifel. Poslední průjezd Vesníkem byl pro zbytek pole kvůli dešti zrušen, což stálo zlínskou dvojici další vteřiny a den zakončila na třetí pozici za Valouškem a o tři desetiny za Hondou. Na Bryndu však měla více než dvacetisekundový náskok. „Se zrušením třetího průjezdu Vesníkem jsem nesouhlasil a po chvíli se potvrdilo, co jsem předpokládal. Více než dvě třetiny vložky byly zcela suché a jsem přesvědčen, že zrušení bylo chybou. Podle mého názoru nemělo ředitelství při rozhodování dostatek informací,“ neskrýval kritiku Kneifel.
 
Zlínská dvojice se ještě před startem druhé etapy snažila o změnu přidělených časů, bohužel marně. Navíc po prvním slovenském testu přišla o náskok na Bryndu. „Podle mála dostupných informací jsem se rozhodl pro slicky, což se na vložce jednoznačně ukázalo být špatnou volbou. Moc jsme ztratili, navíc jsme měli velkou krizovku, takže jsem v závěru trochu zvolnil. Když jsem v púchovské vložce poškodil disk a vůz se nechoval optimálně, závěr jsem podřídil dojetí do cíle a bodovému zisku,“ komentoval závěr jezdec PEGAS Rally Teamu.
Dalším startem posádky Milan Kneifel – Jaroslav Blažek bude krumlovská Seat Rally.
 
PEGAS Rally Team 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose