www.car.cz
 

Supersprint Challenge v Brně – skvělý úspěch pro M. Doláka
     Pavel Jelínek


Pěkné počasí, jenž se místy střídalo s dešťovými přeháňkami, přivítalo krásné vozy nově vzniklé Supersprint Challenge při svých prvních letošních závodech na brněnském automotodromu.

Podívaná to byla vskutku skvělá, viděli jsme nejen formulové vozy F3000, ale i populární placky – vozy podle předpisů CN, C3. Na startovním roštu se představilo bohaté pole 23. vozů.

Již první tréninky naznačily, že mezi obrovské favority na celkové vítězství budou patřit Lola Audi Petera Milavce a placky Gerda Beisela a Wolfiho Payra.
Trénink na sobotní závod vyhrál Milavec, před Payrem a Beiselem. Čtvrtá dokončila trénink první žena Sabrina Hungerbuehler. Z našich nejlépe zvládl úvodní trénink Michal Dolák jezdící v teamu Cardo Racing s vozem PRC BMW 3,0l.

První závod celkově nakonec po krásném souboji vyhrál P. Milavec před G. Beiselem a Payrem. Náš M. Dolák dojel na krásném 4. místě, 9. byl další český pilot M. Vondrák.
V divizi 1Sports Cars se stal vítězem G. Beisel s PRC Mugen před Wolfi Payrem s PRC BMW a 3. místo obsadil Michal Dolák na PRC BMW.
Divize 2 Sports Cars light vyhrál Slovinec „Tessitore“ na PRC Opel, náš Vondrák s PRC Alfa Romeo dosáhl 4. místa, na místě sedmém dojela naše závodnice Edita Prášková s Baghirou Škoda. Do cíle pro potíže se strojem ( prasklé lanko plynu) bohužel nedojela další česká žena Kamila Stará.

Divizi 3 formelfahrzeuge vyhrál suverénně Milavec na Lole Audi Turbo E3000, divizi 4 formel light vyhrál loňský vítěz Interserie D3 Manfred Kuhn s Reynardem BMW, náš Glogar s Eufrou zabodoval druhým místem.

V tréninku na nedělní závod opět kraloval P. Milavec s Lolou s časem 1:59:449 doplňme že vozy ze Superfund Euro F3000 series, jenž jsme viděli v Brně také dosahují časů kolem 1:49:061, ovšem disponují mnohem novější technikou Lola B99/50. Druhý v tréninku dojel Payr a třetí Beisel. M.Dolák skončil čtvrtý. Do závodu se nekvalifikoval jen H.P.Voight s PRC Ford.

Nedělní závod celkově vyhrál Milavec, před Payrem a obrovského úspěchu dosáhl Michal Dolák, když obsadil 3. místo.
V Divizi 1 Sports Cars pak bylo pořadí Payr, Dolák, Beisel.
Divize 2 Sports Cars light se stala kořistí Slovince „Tessitore“ před G. Munchem a W.Dietmanem.
M. Vondrák získal 4. místo, Kamila Stará dokončila závod na místě sedmém. Nestartovala naše druhá žena E. Prášková s Baghirou.
V Divizi 3 formelfahrzeuge opět suverénně zvítězil Milavec s Lolou a v 4. Divizi 4 získal prvenství M. Kuhn s Reynardem, Glogar obsadil opět skvělé 2. místo.

Škoda jen že do Brna nepřijelo k prvním letošním závodům více prototypů ze silné 1. divize, chyběl i náš Michal Pavlík, který se nedočkal dodávky slíbených náhradních dílů. Snad se to změní při dalších závodech 22. – 23. Května na Rakouském Salzburgringu.

Podrobné výsledky naleznete na www.automodrombrno.cz v sekci Jarní Cena.
Další podrobnosti na stránce promotéra www.interserie.org

Vláďa Rožánek, www.car.cz




























 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose