www.car.cz
 

Labská Eurocenter Rallye se jede již v pátek a sobotu
     tisková zpráva


Druhý závod Českomoravského poháru Rallye odstartuje již za tři dny, tedy v pátek 7.května v Hradci Králové. Celý závod je podpořen účastí mnoha zajímavých jmen českého motoristického sportu, mistry šampionátů ať už mezinárodního či českého mistrovství republiky nebo poháru ČR. Z posledně přihlášených jmenujme Jiřího Tošovského s Mitsubishi Lancer EVO VII, zájem projevil i Ludvík Otto se svojí stále atraktivní a rychlou Toyotou Celicou GT-Four skA.

Pátek začíná již v pět odpoledne pestrým kulturním programem, skupinami Oválná, Poutníci, mažoretkami, taneční skupinou Stress a trial show. V 19.00hod je naplánován slavnostní start prvního vozu, poslední sjede z rampy na Velkém náměstí v Hradci Králové ve 20.00hod, aby diváci měli dostatek času přejít k hradeckým "lízátkům" na všesportovní stadion kde přesně ve 20.30hod odstartuje první posádka do RZ1 - Prolog speciální rychlostní zkoušky dlouhé 1,6km, která vede po vnějším obvodu oválu Všesportovního stadionu, ze kterého vozy vyjedou hlavní bránou doprava podjezdem pod okruh, po úzké asfaltové cestě kolem tenisových kurtů bývalé Slávie. Zde také bude nejatraktivnější podívaná na šikanu u tohoto areálu, která je dobře přístupná z okruhu, resp. sjezdu ke kurtům.

z PelhřimovaDruhý den startují posádky v prostorách budovy Eurocenter již v 7.30hod aby se přesunuly do druhé servisní zóny v Miletíně u Hořic (nepleťme si s Milovicemi, kde byla SZ vloni). Odtud pak přejedou na RZ2 - Zvičina, kde odstartuje první vozidlo v 8.36hod. Následuje loňská Vidoň a o dva kilometry prodloužená - tedy na celkových 18,1km - RZ4 Soběraz (loňská Radim). Celkový počet kilometrů, které posádky ujedou je 86,9km, tedy o celých dvacet více než vloni. Pořadatelský klub tak reaguje na přání jezdců, kterým vyhovuje o trochu delší trať než je standardní sprint. Vyhlášení proběhne v prostorách Eurocenter, kam se přestěhuje kompletní startovní rampa z pátku. Posádky obdrží kromě věnců a pohárů i nezvyklé finanční odměny.

Všechny diváky zároveň žádáme o ukázněnost a to hlavně při prologu v Hradci Králové, kde se dá očekávat, zvláště pokud nebude pršet, obrovské množství diváků.

Na posádky pak čeká příjemné překvapení při seskupení v Lázních Bělohrad.

Celý kolektiv pořadatelů tak tímto zve všechny fanoušky automobilových závodů tento pátek a sobotu do Hradce Králové.

tisk info

AAS Communications


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose