www.car.cz
 

Vlček se Středou na valašce skvěle: desátí absolutně a čtvrtí v N
     tisková zpráva


Za úspěchem stojí souhra posádky.

V pozadí výsledků a tiskových zpráv Rallye Matador Tatry se krčí výborné 10. místo absolutně a 4. mezi produkčními vozy podložené vynikajícím výkonem dvojice Vlček - Středa. A to za sebou nechali i taková jména jako Trojan, Poulík, Liška a další. Velice dravý Zdeněk Vlček mnoho soutěží v posledních dvou sezónách nedokončil, někdy pro poruchy, někdy pro havárie. K výbornému výsledku mu bezesporu dopomohl jeden z nejlepších českých spolujezdců, který je i díky své skromnosti skryt za jmény Gross, Krečman, Palivec, Tománek či Hůlka. Karlovarský Hynek Středa, který také sedával za volantem, má za sebou pětadvacet sezón v rallyesportu a během své kariéry již navigoval, někdy jen v jedné soutěži, několik desítek jezdců.

Je třeba připomenout zejména tituly vicemistra v M ČSSR po boku Andreje Syrvatky ( 1987 + 1990 + titul v M ČSR v roce 1986 ). K nejlepším výsledkům dovedl Milana Jurku, zejména v soutěžích Mitropa Cupu ( 1993, 1994 ) nejprve v Suzuce, poté i v Mazdě po Gargulákovi, ale také v roce 1985 Rudolfa Chlada ve VAZe skupiny B, kdy rovněž získali cenu Fair Play na pomoc těžce havarovaným bratrům Smolíkům.

Ke druhému místu absolutně dovedl Jana Klokočku při Rallye Pačejov v roce 1996, Ludvíka Otta v Celice v Rallye Prešov 2002 a stejného jezdce k desáté pozici v Rallye Příbram 2003. Navigoval však i Václavíka, Taliána, Hartla, Musila, Volfa. S Miroslavem Fišerem v Golfu vyhráli celkově třídu A7 v sezóně 2000, kdy porazili i Štolfu. Středa však brázdil erzety i v Ománu a Dubaji - zde dojel celkově 13. v roce 1999 s favoritem.

Při úspěšném výsledku v letošní Rallye Tatry se opět potvrdil fakt, že spolujezdec se může výrazně podílet na výsledku. Pro Vlčka to znamená jeden z nejlepších dosavadních výsledků kariéry a jejich případná další spolupráce by mohla řádně zamíchat karty v početné skupině nejsilnějších enek.

Pavel Vydra


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose