www.car.cz
 

Rally Lužické hory 2007 součástí Lužického poháru
     5.2.2007 10:44 - tisková zpráva


Největšími  novinkami letošního 10. ročníku Rally Lužické hory v Hrádku nad Nisou ( 11. – 12. 5. 2007 ) bude zařazení soutěže do Mistrovství ČR ve sprintrally a také do nově vzniklého mezinárodního projektu LAUSITZ POHÁR 2007.

Kromě hrádecké soutěže se do něj bude započítávat i osmý ročník populární ADMV - Lausitz Rallye s centrem ve Weiswasseru ( 19. a 20. října 2007 ). Přičemž na německé soutěži se každý den bude započítávat samostatně. Znamená to, že posádka, která neuspěje v první etapě, se může přihlásit na start druhé etapy a může se tak znovu pokusit bodovat ( stejně jako při Winter Cupu ).

Podle ředitele hrádecké soutěže Jana Krečmana se členové organizačního výboru Lausitz Poháru 2007 již několikrát setkali a tato novinka jistě potěší jak posádky, tak i diváky. Neboť trať Lausitz rallye vede v těsné blízkosti česko – německých hranic.


 Do poháru se mohou přihlásit jezdci s platnými licencemi ASN a s vozidly s platnými sportovními průkazy pro skupiny N, A, S, H, SA, HA a ZK. Hlavním organizátorem je Autoklub Hrádek nad Nisou. Body si připíše vždy prvních patnáct posádek, a to jak v absolutním pořadí, tak i ve třídách ( pokud zde odstartuje alespoň pět posádek ).

Další informace říká, že posádky, které odstartují v rámci poháru na Rallye Lausitz, mají startovné zdarma. Celkové vyhodnocení bude provedeno po dojezdu německé soutěže a nejúspěšnější dvojice se mohou těšit na poháry a podle poslední informace i na finanční prémie za umístění.

Již od 2. března bude zahájen příjem přihlášek a organizátoři očekávají dvojnásobný počet startujících, než vloni, neboť vedle účastníků M ČR ve sprintrallye a zahraničních posádek startujících o body do Lausitz poháru, pojedou o body i posádky v rámci Poháru ČR v rally.

A je tedy docela možné, že o možnosti startu v některých případech rozhodne i včasné podání přihlášky, neboť propustnost trati je 120 vozů. Nejnovější informace o desátém ročníku Rally Lužické hory naleznete vždy na oficiálních stránkách soutěže: www.rallyluzickehory.cz .

 

V Hrádku nad Nisou 5. února 2007                                       Mgr. Pavel Vydra
                  
Vedoucí tiskového střediska RLH ´07


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 v polských horách, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose