www.car.cz
 

Bramborová medaile z česko-slovenského pomezí pro Smetanu
     tisková zpráva


Teprve druhý start své kariéry na soutěži Mezinárodního mistrovství České republiky absolvoval při Rally Matador Tatry Valašské rally zlínský pilot David Smetana. Za volantem Škody Fabia 1,4 z dílen WR Motorsport mu v púchovském cíli patřila nevděčná čtvrtá příčka v hodnocení třídy N1.

Proti pouhé čtveřici vozů nejslabší třídy na Šumavě se sešla v Púchově mnohem pestřejší konkurence (10 aut), kterou z větší části reprezentovaly slovenské posádky. Za volant jedné ze slovenských pohárových fabií usedl i zkušený český pilot Marcel Tuček, čtveřici českých jezdců na startu doplnili Vodička a Ševeček.
Jak se ale ukázalo na technické přejímce, slovenské „pohárovky“ obsahují úpravy odporující homologaci pro vozy skupiny N, přesto k jejich přeřazení mezi „áčka“ nedošlo. Jejich časy tak byly od úvodních kilometrů na hony vzdáleny fabii posádky David Smetana – Tomáš Plachý, zlínská dvojice tak vstoupila do soutěže osmým časem.

Rychlý výpadek vsetínského Ševečka a defekt Roberta Vodičky na RZ5 posunul Smetanu už na pátou příčku třídy, kde také zakončil první etapu. „Technické tratě na Valašsku pro mě byly opět něčím novým v mé krátké kariéře. Zejména z Rajnochovic jsem měl pořádný respekt, stejně jako z uskákaných pasáží vložky Kramolišov – Vesník. K mé smůle jsem rajnochovický test absolvoval pouze volným průjezdem, stejně jako třetí průjezd Vesníku. Ten jsem si skutečně chtěl zajet, neboť při druhém kole nám prasklo uchycení zadního tlumiče a výsledkem byla obrovská ztráta,“ řekl k sobotní části Smetana.

Do púchovské sekce nastupovala zlínská posádka s cílem soutěž dokončit, neboť mezi dvojicemi před nimi, tak za jejich zády byly velké rozdíly. Díky havárii Slováka Polláka se nakonec Smetana s Plachým posunuli na čtvrtou příčku klasifikace třídy, na níž také přejeli cílovou rampu v Púchově.

Celkově jsem byl průběhem soutěže trochu zklamán. Vše začalo technickou přejímkou, pokračovalo rušením vložek a vyvrcholilo nesmyslně rychlými púchovskými vložkami. Podobné úseky jsou na sprintech v Česku terčem kritiky, tady to zřejmě nikomu nevadilo. Budu potěšen, pokud se nebudu muset v příštím roce na Slovensko vracet,“ zakončil hodnocení rally šestadvacetiletý jezdec.

Dalším startem Davida Smetany bude brněnská Autotec rally, na startu by následně neměl chybět ani při Seat rally v Českém Krumlově. I zde se má na co těšit, o pověstných Malontech už toho hodně slyšel.

tisk info
Maxi Cars


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose