www.car.cz
 

Volkswagen Golf GTI Edition 30 přichází
     7.2.2007 09:39 - tisková zpráva


Praha, 6. února 2007 – Golf GTI se stal doslova ikonou rychlých kompaktních vozů. U příležitosti jeho 30. výročí přichází nyní  český importér Volkswagen s modelem Golf GTI Edition 30, jehož výkon byl symbolicky zvýšen za každý rok výroby o jednu koňskou sílu.

 

Model GTI Edition 30 tak disponuje 169 kW / 230 k. Historicky nejsilnější Golf GTI zrychluje z nuly na 100 km/h za 6,8 vteřiny a dosahuje maximální rychlosti 245 km/h. Ve verzi s převodovkou DSG pak tento GTI zrychluje na 100 km/h za pouhých 6,6 vteřiny. Na českém trhu se začal prodávat za 854 700 Kč s 6 stupňovou převodovkou a za 916 900 Kč ve verzi s DSG.

 

GTI, „divoký kluk z Wolfsburgu“, se poprvé objevil ve zpětných zrcátkách rychlých sportovních aut v roce 1976. Od té doby se název „GTI“ stal nejen označením jednoho modelu, ale vydobyl si pozici individuální značky. Podle průzkumů, které si Volkswagen nechal zpracovat, 93,2 % všech Evropanů chápe zkratku ve smyslu: GTI je Golf a Golf je Volkswagen. Kdokoli řídí GTI, nemusí vůbec nic vysvětlovat. Řídí originál, jehož se prodalo více než 1,5 milionu kusů, ikonu sportovních kompaktních vozů. „Grand Tourisme Injection“ značí radost z jízdy, dynamiku a vášeň.

 

Golf GTI Edition 30, který byl jako koncept představen na jaře loňského roku, doslova nadchl všechny, kdo jej viděli. Nadšenci z celé Evropy od té doby posílali do Wolfsburgu své komplimenty s jasným požadavkem: Ten dravec se musí vyrábět přesně takto!

 

Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat - do sériové výroby byl přejat prakticky celý koncept. Konstruktéři ještě navíc přidali matně černá 18palcová kola z lehkých slitin „Detroit“, která jsou hlavním designérský znakem GTI poutajícím pozornost okolí. Volitelně bez příplatku pak automobilka nabízí i 18palcová titanově stříbrná kola „Rockingham“. Nejrychlejší GTI je vybaven předním a zadním spoilerem, ztmavenými světlomety a rudými zadními světly. Dalším identifikačním prvkem toho speciálního modelu je nápis „Edition 30“ na zádi.

 

Interiér GTI Edition 30 je neméně exkluzivní: sportovní sedadla jsou ve středních částech potažená látkou s klasickým GTI károvaným motivem „Interlagos“, postraní části jsou v kůži Vienna. Tříramenný volant, kryt řadicí páky a rukojeť ruční brzdy jsou vyvedeny v černé kůži s červenými švy a na liště z leštěného hliníku v prazích předních dveří je červený ozdobný nápis Edition 30. V exkluzivním designu s červeným lemováním jsou stylizovány také koberečky a hlavice řadicí páky vzhledem připomíná – opět v duchu slavné tradice GTI - černý golfový míček.

 

O tom, že GTI je mezi kompaktními sportovními vozy opravdovou ikonou, svědčí i nejnovější ocenění „Auto roku 2007“, které mu udělil americký časopis Automobile Magazine. Po předchozích oceněních „Nejlepší sportovní vůz Austrálie“ (Australia Best Car Award) a dvou vítězstvích v anketách ve Velké Británii se tak jedná již o čtvrté mezinárodní ocenění pro Golf GTI a celkem o 28. ocenění pro model Volkswagen Golf.

 

 

Import VOLKSWAGEN Group

AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz


 
 
Fotogalerie:   Praha 2004 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose