www.car.cz
 

4.Wurth - Partr rally Vsetín letos navíc s vodním brodem?
     10.2.2007 08:17 - tisková zpráva


Ne u všech českých jezdců padlo definitivní rozhodnutí, ve kterém z mistrovských seriálů ČR budou letos startovat. U organizátorů  4.Wurth - Partr rally je však jasno.  Pro letošní rok byli zařazeni do MČR dvoudenních soutěží.

 

V praxi to pro ně znamená , že musí prodloužit stávající trať a rozdělit harmonogram do dvou soutěžních dnů. Už při přípravě loňské, později „zimní“, Wurth - Partr rally Vsetín došlo při stavbě trati ke hledání dalších variant pro realizaci následujících ročníků. Bylo vybráno několik rychlostních testů, k jejichž realizaci bylo potřeba dopracovat návaznost RZ a přejezdů tak, aby se především zkrátila trasa na RZ do Kunčic pod Ondřejníkem.

 

Variant je několik a prozatím, se povedlo zkrátit přejezd na kunčickou RZ  o 10 km. Úvodní část této atraktivní rychlostní zkoušky bude změněna za velmi technický, zajímavý úsek. Na tratích rychlostních zkoušek českých rally se nevyskytuje vodní brod. Při letošním ročníku Wurth - Partr rally Vsetín by se měl na jedné zcela nové rychlostní zkoušce objevit  přejezd přes plytký vodní tok.

 

Na cca 11 km dlouhé RZ, která je naplánována na páteční etapu  je brod asi  1,5 km před cílem této vložky. Jeden z rychlostních testů využije  i některé známé úseky silnic, které již byly kdysi dávno použity při automobilových soutěžích.

 

K nutné změně doje i v organizaci soutěže. Bude vypuštěno představení posádek na fotbalovém stadionu, ale především se přesune start, cíl a ředitelství soutěže na vsetínské Dolní náměstí.

 

V letošním roce došlo k posunu termínu soutěže na 19.-20. říjen 2007, což by mělo zajistit, že se nebude opakovat  loňská “zimní” soutěž. I přes tuto změnu bude Wurth - Partr rally Vsetín opět  posledním mistrovským podnikem  v automobilových rally v České republice.

 

 

4.Wurth - Partr rally Vsetín

tisková informace č.1


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 v polských horách, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose