www.car.cz
 

Recenze na DVD z letošní Stopy, které je již v nabídce !
     12.2.2007 16:35 - Pavel Jelínek


Edův PLK – recenze na DVD z letošní Stopy

 

Edův plk vždy, pouze a jen vyjadřuje osobní názor, nebo stanovisko emk k danému plkání.

 

Čtrnáct dní po skončení letošní Stopy se mohou fanoušci motoristického sportu (a nejen oni) podívat dle autora na „amatérský projekt“ (jak potom bude vypadat „neamatérský“) DVD Ve stopě Valašské zimy 2007.

 

Když jsem dával na stránky videoklip The Best Of ze Stopy a napsal, že Vám  můžeme nabídnout “bonbónek”, tak jsem ještě netušil, že je to jen „slabý“ odvar samotné reportáže, ale více v další části textu.

 

Přepis z bookletu:

Toto DVD obsahuje sestřih z nejvýznamnější amatérské rallye ČR Ve stopě Valašské zimy, která se konala 27.01.207 ve Vizovicích. Tradičně ji  pořádá AVZO TSČ ZO Vizovice. Najdete zde sestřih nejlepších průjezdů, reportáž o celkové délce 30 minut, včetně rozhovorů a výsledkových tabulek, onboard ze všech SZ a fotogalerie.

 

No a jak jsem to viděl já:

Nevím jak vy, ale já dávám (většinou) na první dojem. Po rozbalení doporučeného dopisu se přede mnou objevila klasická DVD krabička, s jednoduše, ale vkusně udělaným bookletem (Nowiho fotky jsou vždy zárukou kvality). DVD nosič má již standardně (jak u koho) potisk.

 

Po vložení DVD do „přístroje“ se nám představí mediální partneři, následuje efektní úvod s přechodem do menu, které se skládá  „jen“ ze dvou odkazů - Reportáž a Bonusy. Pokud si budete chtít „projet“ celé DVD v jednom zátahu, tak vězte, že budete potřebovat minimálně jednu „hoďku“ svého času a pokud si dáte kafčo, nebo máte prostatu, tak si toho času raději ušetřete více, tak jako já.

 

Reportáž je poskládána opravdu velmi mistrně, úvodní část tvoří již zmiňované The Best Of,  kde nás úvodními „piruetami“ provádí hudební podbarvení, které v druhé půlce skladby ustupuje „řevu“ motorů s efektními průjezdy, jenž by amatérům mohl závidět kdejaký „licencovaný závodník“,  jak to „trefně“ komentuje Pavel Jelínek, který nás již tradičně provází celou reportáží.

 

V jeho komentářích se dozvíme vše podstatné co je nutné vědět, nebo si připomenout o historii i současnosti soutěže, včetně výsledkového servisu. Za  velmi zdařilé považuji rozhovory s účastníky soutěže, které se vinou reportáží tak, jako Stopa valašskými kotáry.

 

K reportáži mám snad jen jednu „připomínku“: Jako regionální patriot si dovedu představit místo Welcome To The Black Parade od skupiny My Chemical Romance (kde mi Nedbis znovu dokázal, že má velký cit pro hudbu, střih a dynamiku) Jarmilku Šulákovou a Flerety.

 

V „sekci“ Bonusy najdete Best of, Fotogalerii a čtyři onboardy v podání pilotů Davida Gintera a Jana Skácelíka.

 

Víc vám již neprozradím, ať se máte na co těšit, snad jen to, že cena DVD je „jen“ 190,–Kč (+ poštovné), což je cena velmi zajímavá!! DVD si můžete objednat u autora, kde také získáte další informace.

 

Hodnocení 4,5/5 („vždy je co zlepšit“)

Já jsem jen „uživatel“ DVD přehrávače a PC stroj mám na jiné „věci“, než tvorbu lineárního nebo nelineárního střihu (ty „výrazy“ mi našel a objasnil Google), takže mé hodnocení berte jako fanouška motoristického sportu, který si třeba po roce (nebo deseti) rád připomene, jak s kamarády stál dole pod Hvozdnou a „hulákal“ (povzbuzoval), zmrzal nebo třeba tlačil mistry volantu z rygólu. Málem bych zapomněl (už je tady, skleróza) na všudy přítomnou vůni slivovice (to sů kapky do mrazu, které doporučuje 10/10 felčarů) .

 

 

 

 

Přepis z bookletu

Všem, co se podíleli na tomto DVD, děkuji. Nedbis

 

 

Kamera:

Michal Nedbal, Jiří Nedbal, Daniel Šenk, Radek Pospíšil, Jiří Odvrša, Patrik Kovář, Jan Tichava, Michal Fuks

Střih:

Michal Nedbal

Komentář:

Pavel Jelínek

Spolupráce:

Jiřina Pustějovská, Jiří Nedbal, Stanislav Fuks, Eduard Klimek, Ivo Novák

Režie:

Michal Nedbal, Pavel Jelínek

 

Mediální partneři

MotorTip - http://www.tvb1.cz/motortip.php

Motormix.cz - http://www.motormix.cz

AUTO-SPORT.cz - www.auto-sport.cz

CzechRallyeWeb.cz - http://www.czechrallyeweb.net

eRally.cz - http://www.erally.cz

Edův Motoristický Koutek (emk & partneRS) - http://emk.cz

 

 

 

Eduard (emk) Klimek

V Otrokovicích dne 11.02.2007


 
 
Fotogalerie:   The Winter Trial 2007 v polských horách, foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose