www.car.cz
 

Nový Hyundai Coupe chce přilákat sportovně laděné zákazníky
     13.2.2007 10:07 - tisková zpráva


Sportovní vozy jsou kořením automobilismu a patří vždy k dobrému jménu značky. Korejská automobilka Hyundai v těchto dnech uvádí na český trh modernizovanou verzi svého úspěšného sportovního modelu Coupe.

Širokou oblibu mezi sportovně založenými motoristy zcela jednoznačně dokumentují prodejní čísla - od uvedení modelu v září 2001 se ho na celém světě prodalo téměř 222 tisíc, z toho necelých 74 tisíc v Evropě. V České republice se za tu dobu prodalo úctyhodných 272 vozů. Aktuální facelift představuje další vývojovou fázi modelu a klade si za cíl přilákat ještě více zákazníků.

Nový vzhled
Novinka bude i nadále těžit ze svých dosavadních předností, tedy že za přijatelnou cenu zprostředkuje sportovní jízdu umocněnou nízkými provozními náklady, vysokou spolehlivostí a nenáročnou údržbou.

Výrazný vnější design vždy patřil k tomu, čím se toto kupé lišilo od konkurence a výlučně se tváří i novinka. Upravený a vylepšený vzhled si zachovává veškeré kouzlo předchozího modelu, přidává však nový dynamický přístup. Nové je například vzduchové sání s integrovanými mlhovými světly, jiný je i tvar předních světel a zadních svítilen. Na dynamičnosti vozu dodalo rovněž nové pojetí výfukových koncovek nebo zadní spodní nárazník v černé barvě. Celkový sportovní duch v neposlední řadě podtrhují nové disky kol z lehkých slitin zdůrazňující charakteristickou jedinečnost bočního profilu.

Nový Hyundai Coupe přináší novinky také ve svém interiéru. Nové modré LED podsvětlení ovládacích prvků a kontrolek zvyšuje přehlednost, styl a snadnou viditelnost, přičemž namáhání očí je u nich sníženo na minimum. Středový pás s novým designem a výraznými kovovými prvky, včetně větracích otvorů v novém stylu, přidává vozu na sportovní povaze i pohodlí.

Protisluneční clony s integrovanými vnitřními zrcátky se dají v novém Coupe povytáhnout do středu a zakrýt tím dosud odkryté místo u vnitřního zpětného zrcátka. Všechny tyto detaily přispívají k tomu, že vůz působí novým a čerstvým dojmem, přičemž plně využívají ověřenou ergonomii, která z Coupe činí vůz mimořádně vhodný na dlouhé jízdy.

Výkonné motory
Hyundai Coupe je k dispozici s dvojicí benzínových motorů skvěle ladících s jeho sportovním charakterem. Vedle dvoulitrového čtyřválce s proměnným časováním CVVT a neuvěřitelnou chutí po otáčkách (105 kW/186 N.m při 6000/4500 min-1) je v nabídce i silný šestiválec o obsahu 2,7 litru, jehož přednost tkví především v kultuře chodu a síle v nízkých a středních otáčkách (121 kW/245 N.m při 6000/4000 min-1). Modely jsou standardně obuty do pneumatik o rozměru 215/45 R17.

Značka Hyundai myslí i ve svém sportovním modelu na bezpečnost. Standardem je samozřejmě čtveřice airbagů či protiblokovací systém ABS, připraveny jsou však i další prvky aktivní bezpečnosti - stabilizační systém ESP doplněný brzdovým asistentem BAS (standardem ve výbavě Sport). Do široké základní výbavy modelu patří například automatická klimatizace s kontrolou kvality ovzduší, sportovní sedadla, dálkové otevírání dveří, hliníkové pedály, výškově nastavitelný volant a sedadlo řidiče, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zrcátka, elektricky ovládaná okna, paměť polohy předních sedadel, palubní počítač, a za příplatek například také kožené čalounění či posuvné a výklopné skleněné střešní okno.

Skvělá nabídka
Nový Hyundai Coupe lze v široké síti značky v České republice již objednávat. Základní model 2,0i CVVT je nabízen ve výbavě Dynamic za 549 900 korun, výkonnější, šestiválcová verze o objemu 2,7 litru ve výbavě Sport
(mimo jiné i se šestistupňovou manuální převodovkou) za 639 900 korun. Na vůz je přitom poskytována výjimečná záruka - tři roky bez omezení kilometrů.

Hyundai

PR


 
 
Fotogalerie:   24 hod Daytony 2007 a Tomáš Enge

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose