www.car.cz
 

Ostravský Libros hostil dakarského nováčka Aleše Lopraise a spol.
     14.2.2007 10:41 - tisková zpráva


LIBROS OSTRAVA HOSTIL ALEŠE LOPRAISE A LOPRAIS TATRA TEAM

 

 

Úterní odpoledne hostila ostravská společnost Libora Václavíka  - LIBROS úspěšného dakarského nováčka Aleše Lopraise a celý Loprais Tatra Team.

 

Na tiskové konferenci na librosáckém terénním Truck polygonu v areálu firmy proběhlo setkání novinářů , přátel a obdivovatelů slavného českého dakarského jména Loprais. Rodinná trojice stejného příjmení: Aleš, Karel , Milan a zatím bez nemocného Leoše , dorazila ve žluté tatrovce do sídla svého ostravského partnera – firmy Libros před čtrnáctou hodinou.

 

Nejmladší a letos asi nejúspěšnější člen týmu , premiérový pilot ostrého dakarského speciálu TATRA , Aleš Loprais vystupuje velice skromně : „Letošní dvacátý ročník byl pro mě první a náročný. Úspěch patří celému našemu týmu, osvědčený vůz TATRA a zkušenosti z minulých let celého týmu vám v takovém závodě jen pomohou. Rozhoduje odvaha , štěstí , rozum a strategie. Jsou to přece jen náročné závody“.

 

Milan Loprais ,  manažer a majitel Loprais Tatra Teamu je muž stojící vždy trochu v pozadí. Obrovský profesionál ,který se netajil velkou radostí z úspěchů svého syna Aleše. “ Věděli jsme do čeho jdeme , známe podmínky soutěže , která je rok od roku těžší. Tým a technika je dobrá , přízeň sponzorů veliká a cíle na další ročník zavazující “.

 

"Přípravy na Dakar jsou náročné a nesmí se nic opomenout. Moje nová role řidiče press caru , upraveného Nissanu Navara byla zároveň i plná starostí o všechny kluky. Každá jednotlivá etapa důkladně prověřovala naši připravenost a techniku. Alešovi jsem absolutně věřil , vím že není nováček. Zodpovědnost a rozvaha u něj převládá a nežene vůz zbytečně i když věřte , že to s volantem opravdu umí,“ řekl slavný strýc Karel.

 

Průběžné zprávy z Dakaru jsou v médiích zastoupeny poměrně skromně , přesto však obrovský počet fanoušků s týmem Loprais doslova žije. Změny, kterými tým  prošel jsme všichni sledovali s očekáváním a zároveň i s jistotou , že Aleš bude letos úspěšný.

 

Být řidičem závodní Tatry je opravdové umění .Věřím že připravovaný projekt Centra bezpečné jízdy tady v našem areálu , který bude sloužit všem řidičům a jejich zdokonalování se podaří realizovat. Jsem patřičně hrdý na to, že Loprais Tatra Team zaujímá v našem projektu významné místo partnera," „řekl  sponzor Loprais Tatra Teamu Libor Václavík , majitel firmy LIBROS.

 

Závěr úterního odpoledne patřil  novinářům před budovou ostravské radnice.  Primátor Statutárního města Ostravy Ing. Petr Kajnar a náměstek p. ing. Vojtěch Mynář se setkali společně s Karlem Lopraisem a Liborem Václavíkem, ředitelem firmy Libros Ostrava a hlavním pořadatelem tiskové konference .

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007 a Tomáš Tomeček s Tatrou

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose