www.car.cz
 

Jan Kopecký před startem pro všechny nové Norské rallye
     15.2.2007 16:41 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Norská rallye, Norsko

Čtvrtek, 15.února 2007, Hamar

Světový šampionát v rallye pokračuje třetím dějstvím a poprvé ve své historii se nejlepší světoví jezdci utkají o body do Mistrovství světa v rallye na rychlostních testech v Norsku. Město Hamar je centrem rallye, která je naprostým nováčkem v nejvyšší lize automobilových soutěží. Zimní Norská rallye následuje pouhý týden po Švédské rallye a většina týmů se přemístila do Norska přímo ze Švédska.

Rychlostní zkoušky Norské rallye jsou znatelně techničtější a lze očekávat výrazně nižší rychlostní průměry, než které posádky dosahovaly na jedné z nejrychlejších světových soutěžích – Švédské rallye.

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek, stejně jako kompletní Czech Rally Team Kopecký, se do Norska přesunula také ihned po skončení Švédské rallye, kde Jan Kopecký s Filipem Schovánkem obsadili s vozem Škoda Fabia WRC desáté místo. Pro Jana s Filipem, stejně jako pro většinu soupeřů, jsou rychlostní zkoušky Norské rallye absolutně nové.

 „Norská rallye bude stejně atraktivní soutěží jako Švédská rallye. Zasněžené rychlostní zkoušky jsou však znatelně techničtější. Možná trochu překvapivě je v Norsku podstatně více sněhu než ve Švédsku, ale naopak zde začaly teploty stoupat k bodu mrazu a panují zde obavy, aby nedošlo k prudkému oteplení a tání sněhové pokrývky rychlostních testů.

Vůz Škoda Fabia WRC technici a mechanici Czech Rally Teamu Kopecký po Švédské rallye zkontrolovali a soutěžní speciál je před startem Norské rallye kvalitně připraven.

V dnešním oficiálním shakedownu Jan ověřil funkčnost vozu Škoda Fabia WRC. Do úvodní rychlostní zkoušky jsme zvolili identické nastavení, se kterým jsme Švédskou rallye dokončili,“ řekl před startem soutěže vedoucí týmu Josef Kopecký.

Posádky během Norské rally absolvují osmnáct rychlostních zkoušek o celkové délce 356 kilometrů. Na trať úvodního rychlostního testu „Løten“, dlouhého třicet kilometrů, se vydá první posádka v pátek 16.února 2007 v 7 hodin a čtyřicet minut. Páteční etapa má na programu celkem osm rychlostních zkoušek.

 

www.CzechRallyTeam.com


 
 
Fotogalerie:   Monte Carlo 2007, foto Martin Viďourek, frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose