www.car.cz
 

Martin Prokop nakonec v Norsku nepojede !! Problémy s technikou ...
     16.2.2007 08:23 - tisková zpráva


Martin Prokop bude v Norsku chybět

 

Mistrovství světa v rally 2007 pokračuje ve dnech 15. - 18. února Norskou rally. Navzdory původním plánům se v okolí Hamaru neobjeví česká posádka Martin Prokop - Jan Tománek. Týmu se nepodařilo start zajistit po technické stránce.

 

„Do poslední chvíle jsme věřili, že se nám po Švédsku podaří zrealizovat také start v Norsku. Nakonec se ale ukázalo, že nebudeme schopni start zajistit technicky, proto jsme se po absolvování seznamovacích jízd rozhodli pro návrat domů,“ vysvětlil Martin Prokop, jehož hlavní prioritou bude i v letošní sezoně účast v juniorském šampionátu rally (JRC).

 

„Jsem rád, že jsem se s autem mohl svézt ještě v pondělí ve Švédsku a absolvovat další kilometry na sněhu. S produkčním vozem to je totiž vážně požitek a hodně jsem si to užíval,“ pochvaluje si jihlavský jezdec. „Neúčast v Norsku mě samozřejmě moc mrzí. Na závodění na sněhu a ledu ve Skandinávii jsem se těšil a ve Švédsku jsem mu s „pévéčkem“ pomalu přicházel na chuť.“

 

Tratě a organizaci premiérového ročníku Norské rally poznal Martin Prokop alespoň během seznamovacích jízd a získal tak cenné zkušenosti do budoucna, kdy by se na sever Evropy rád vrátil.

 

„Bylo znát, že jsou Norové v mistrovství světa nováčky a že jim trochu chybí zkušenosti. Pořadatelé jsou maximálně vstřícní, v některých případech ale trošku nepružní a občas problémy řeší poněkud chaoticky. Některé rychlostní zkoušky jsou moc pěkné, ale tak tři bych úplně zrušil, protože nemají úroveň.

 

Jsou na nich přejezdy uměle vyhrábnuté traktorem, kde si připadáte jako na „roletě“ na motokrosovém okruhu. Celkově jsou ale tratě pěkné, technické, připomínají Česko. Zvlášť výživné jsou obě dlouhé vložky. Na druhou stranu jsou tu hopsavá místa, kde to je o zlomení auta. Tratě jsou místy hodně úzké a mám obavy, co se stane, když se v takové pasáži některé auto zasekne. Objet jej totiž není kudy,“ upozorňuje Prokop.

 

Přestože se Martin Prokop o víkendu neobjeví na tratích Norské rally, nebylo švédské vystoupení za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX zřejmě jeho letošním posledním startem s produkčním vozem v rámci světového šampionátu.

 

„Jak už jsem několikrát řekl, rád bych se kategorii produkčních vozů věnoval trochu víc. Je to příjemné svezení, ale musíme se na to důkladně připravit. Světový šampionát je skutečně o něčem jiném než český „mistrák“, ať už jde o vybavenost nebo připravenost celého týmu,“ dodává juniorský reprezentant.

 

Martina Prokopa v nejbližší době čeká výlet do Mexika, kde s navigátorem Janem Tománkem zřejmě alespoň odtrénují další světovou soutěž a zároveň podpoří Štěpána Vojtěcha, jenž Prokopa od Mexika vystřídá v sestavě OMV Bixxol Rally Teamu CZ, bojujícího o body do hodnocení mistrovství světa produkčních vozů (PWRC).

 

Po Martinově návratu se tým Jipocar Racing bude už plně koncentrovat na sérii testů zaměřených na přípravu před Portugalskou rally, v jejímž rámci dvojice Prokop – Tománek letos poprvé zasáhne s Citroënem C2 S1600 do bojů o body v JRC.

 

 

tisková zpráva týmu Jipocar Racing

 

Jipocar Racing, www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Nahlédnutí do historie - rallye Jičín 1981 - foto L.Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose