www.car.cz
 

Corsa - Automobil roku 2007 České republiky
     22.1.2007 10:03 - tisková zpráva


Dokonalý triumf Corsy: Automobil roku 2007 České republiky!

V dokonalý triumf Corsy se proměnilo včerejší finále ankety „Automobil roku 2007 v České republice“, které v přímém přenosu uváděla televize Prima: Na základě hodnocení osmadvaceti předních motoristických novinářů se králem českých silnic pro rok 2007 stal nový Opel Corsa!

 „Titul "Auto roku České republiky" je nejenom odrazem nesporných kvalit nové Corsy, ale i nádherným oceněním práce celého týmu tuzemského zastoupení Opelu a dealerů značky,“ říká Wojciech Masalski, ředitel českého zastoupení koncernu General Motors.

O tom, že nová Corsa míří vysoko, svědčilo už to, že se přes hendikep pozdního vstupu na tuzemský trh probojovala v závěru loňského roku do druhého kola soutěže, do kterého ze 36 nominovaných čtyřkolových novinek postoupilo jen 5 nejlepších.

A v souboji finálové pětice potom za sebou nechala tak silné soupeře, jakými bezesporu jsou Suzuki SX4, Toyota Yaris, Fiat Grande Punto a především domácí Škoda Roomster! Vždyť porazit v anketě „Automobil roku ČR“ domácí Škodu v roce, kdy uváděla na trh nový model, se dosud nikdy žádnému automobilu nepodařilo!

„Na jednu stranu mě vítězství Corsy nepřekvapilo - technicky jde o mimořádně povedený model, a to motorističtí novináři dokážou ocenit. Ale na druhou stranu musím upřímně konstatovat, že jsem ve vítězství příliš nevěřil: Zvítězit v tak silné konkurenci modelů v podstatě stejné třídy a navíc v přímém souboji s novinkou domácího výrobce - to je skutečně nádherný triumf Corsy,“ říká Martin Hejral, tiskový mluvčí českého zastoupení koncernu General Motors.

Uznání a ocenění ze strany náročných motoristických publicistů je bezesporu skvělým doporučením. Ovšem na automobilovém trhu rozhodují prodeje. „I v tomto ohledu Corsa na českém trhu „boduje“ – už v prosinci 2006, pouhé tří měsíce po uvedení na trh, se Corsa prosadila do pozice lídra svého segmentu,“ říká Martin Krob, prodejní a marketingový manager divize Opel českého zastoupení koncernu General Motors.

„Jsem si jistý, že tak silný signál, jakým titul od třicítky náročných motoristických novinářů bezpochyby je, se musí odrazit i v dalším posilování pozice naší novinky.“

 

Opel


 
 
Fotogalerie:   Monte Carlo 2007, foto Martin Viďourek, frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose