www.car.cz
 

Opel Meriva potvrzuje špičkovou kvalitu
     22.2.2007 10:09 - tisková zpráva


Opel Meriva potvrzuje špičkovou kvalitu: Jasné prvenství v testech spolehlivosti a kvality TÜV-Report 2007

Populární minivan Opel Meriva je podle každoročně zveřejňovaného žebříčku renomované německé agentury TÜV nejméně poruchovým vozem. Meriva, uvedená na trh v roce 2003, za sebou nechala dalších 113 do třech let stáří. V případě Merivy se závady projevily pouze u 1,8 procent vozů, zatímco průměrná hodnota činí 5,9 procent.

 „Náš systematický tlak na otázky kvality nese výsledky,“ říká Hans H. Demant, ředitel automobilky Opel. „Jen těžko si totiž lze představil objektivnější indikátor kvality, než jsou masové průzkumy agentury TÜV. Navíc kvalitativní zlepšení se projevilo i u dalších modelů značky Opel, což avizuje, že jsme na dobré cestě.“

V hodnocení poruchovosti agentury TÜV si meziročně polepšily i modely Corsa (nyní 4,4 %), Vectra (4,5 %), Agila (4,8 %) a Astra (5,1 %) - všechny si vedou lépe, než je průměr, a řadí se mezi málo poruchové vozy.

Vítězství Merivy je ještě obdivuhodnější, pokud porovnáme její výsledek (poruchovost 1,8 %) s nejbližším konkurentem, jehož poruchovost již činí 2,6 %.

Žebříček spolehlivosti, resp. poruchovosti „TÜV-Report 2007“ odráží výsledky povinných technických kontrol (podle § 29 německého silničního zákonu), kterým se v centrech TÜV podrobilo od července 2005 do června 2006 více než sedm milionů automobilů.

 

Opel


 
 
Fotogalerie:   Fabie WRC v barvách Red Bull pro MS 2006

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose