www.car.cz
 

Jedenáctý ročník Octávia cupu nabídne souboje dívek i dcery s otcem
     22.2.2007 10:42 - tisková zpráva


Před startem jedenácté sezóny

 

Unikátní budou souboje dívek, ale i dcery s otcem

 

Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup má na českých závodních okruzích nezastupitelnou pozici.  Alespoň tomu tak bylo uplynulých deset let. V okruhové sezóně roku 2007 nedojde k žádné výjimce a na mosteckém i brněnském okruhu budou mít diváci opět možnost sledovat  prestižní seriál, jehož pověst už je pevně zapsaná v historii domácího motoristického sportu.

 

Jedenáctý ročník přinese opět vyrovnané souboje více, než dvaceti vozů v pěti závodních víkendech. Ve třech případech se pohár octavií stane doplňkem velice prestižních závodních víkendů. V Brně se pojede při červnovém víkendu FIA světového šampionátu cestovních vozů a také při podniku FIA GT. V Mostě bude na konci srpna neodmyslitelnou součástí tradiční MATADOR Czech Truck Prix.

 

Když něco dobře funguje, nebylo by moudré na tom cokoli měnit, takže propozice zůstávají ve stejné podobě jako v předchozích letech,“ řekl Milan Polanský z promotérské společnosti RING group a.s. „Ani v technickém předpisu se nic významného nemění. Technika přes zimu prošla pravidelnými repasemi a v týmech nyní finišují poslední přípravy na sezónu. Oficiální soupiska dosud není definitivní, ale jistý je opět start více, než dvaceti vozů.

 

Můžu prozradit, že na start si stoupne znovu skoro celá pohárová špička a neměl by chybět nikdo z velkých favoritů. Jako kuriozitu rozhodně musím uvést, že nastálo letos budou startovat dvě dívky a jako soupeř jedné z nich pojede dokonce i její otec. Kdo sleduje domácí okruhové dění, jistě tuší o kterou dvojici půjde,“ prozradil ještě Polanský.

 

Jako obvykle nás čeká první setkání spojené s technickou přejímkou a prvním testováním v polovině dubna. Potom už se rychlá kola roztočí naplno a pohárová sezóna bude odstartována v půlce května prvním podnikem v Mostě, který dostal po poháru dokonce své jméno, jak už je zde tradicí,“ doplnil ještě promotér poháru octavií Luděk Diviš.

 

 

(21.2. 2007)

 

 

Termíny závodů Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu 2007

 

11 - 13.5. 2007    Česká pojišťovna - Škoda Octavia Wekend

Autodrom Most   

 

15 - 17.6. 2007    FIA WTCC    

Automotodrom Brno

 

10 - 12.8. 2007    MMČR          

Autodrom Most         

 

24 - 26.8. 2007    Matador Czech Truck Prix 07   

Autodrom Most         

 

21 - 23.9. 2007    FIA GT    

Automotodrom Brno

 

 

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Nový okruhový Peugeot 908 ( únor 2007)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose