www.car.cz
 

Jarní Brno : Rozpaky nad Divizí 2 formulových vozů
     Pavel Jelínek


V tomto ročníku závodů formulových vozů Divize 2 uvidíme vozy, které jsou rozděleny na kategorie volná formule do 1600ccm, volná formule do 2000ccm a formule Ford 1600. Hodně účastníků loňské formule Ford 1600 dalo jasně před sezónou najevo, že účast mezi dvoulitrovými monoposty pro ně nebude zajímavá a svá auta přestavěla podle regulí NF 1400 nebo zakoupila jiná. Tak se rozhodli například Palmi a Polášek.

I brněnské závody Divize 2 odkryly letošní šance na přežití této divize. Závodů, konaných současně jako zóna střední Evropy se zúčastnilo 15 startujících z pěti států. Náš Lubomír Glogar s Eufrou F3 si zajel jen 1.trénink a pak raději startoval v Supersprint challenge.

Závodní pole tvořili piloti převážně z německy mluvících zemí jako jsou Rakousko, Německo, Švýcarsko. Závod se stal součástí pro jezdce Lista Formel Masters, zahraniční série určené začínajícím závodníkům stejně tak, jako u nás Národní formule 1400. Na startovním roštu se těchto mladých jezdců jezdících na strojích Formula Junior a Arcobaleno Typ Sport sešlo celkem 12.
Zbytek pole tvořil slovenský jezdec Miroslav Horňák s formulí Renault a obstarožní Reynard 893 jezdce Klause Tanzmanna z Německa, jehož znají příznivci Interserie.

Už první trénink naznačil, že si pravděpodobně M. Horňák dojede nikým neohrožován pro první místa. Dosahovanými časy se od ostatních vzdaloval 2s na kolo.

V prvním závodě D2 si také dojel podle očekávání pro první místo, na místě druhém skončil Rakušan Vurglits a třetí M. Taxacher rovněž z Rakouska, oba na strojích Formula Junior.

V závodě druhém se radoval znovu Miroslav Horňák ze Slovenska s vozem formule Renault, na druhém místě dojel Taxacher, třetí Imperatori ze Švýcarska. Němec Tanzmann s druhou dvoulitrovou formulí, startující v českém teamu Cardo Racing byl devátý. Jediné známější jméno, které se v Brně objevilo byl Rolf Biland Jun..

Je však jisté, že pokud by startovala Divize 2 samostatně bez Lista Formel Masters, těžko by hledala další jezdce pro svou existenci. Vloni se některé závody D2 nekonaly, právě kvůli chybějícím závodníkům.

Vláďa Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose