www.car.cz
 

WSBK Qatar : Kuba Smrž má za sebou bodově úspěšnou čtyřtaktní premiéru !!
     24.2.2007 20:01 - tisková zpráva


WSBK Qatar

Český jezdec Kuba Smrž má za sebou bodově úspěšnou čtyřtaktní premiéru, i přesto však stojí nohama na zemi.

Český motocyklový fanoušek se mohl zcela oprávněně těšit na premiérový závod Mistrovství světa Superbiků, jenž se konal tento víkend v Kataru. Ne jen proto, že tím vlastně byla ukončena zimní půst adrenalinového sportu, ale i proto, že měl rozhodně komu fandit.

Svůj premiérový křest čtyřtaktními ohni z výfuků a vše okořeněno zvučnými jmény několika mistrů světa si odbyl i Čech Jakub Smrž. A byla to premiéra úspěšná! I přesto však Kuba Smrž stojí pevně nohama na zemi a ujišťuje, že ho čeká ještě notná porce snažení, než se bude moci měřit opravdu s těmi nejlepšími.

Jakub Smrž: „Byl to náročný víkend. V první den tréninků se mi rozsypala převodovka a to jsem přitom potřeboval najezdit co největší počet kol, abych si Ducati ještě více zažil. Pro druhý den kvalifikace mechanici nachystali druhý motor, ten však nebyl v takovém výkonu jako ten předešlý a navíc brněl. Po páteční kvalifikaci se zjistilo, že jedno sání čtyřtaktního dvouválce neotevíralo a tak jsem byl svým způsobem připraven o možnost si jako první Čech v historii vyzkoušet tzv. Superpole.

 Ve volném tréninku jsem pak zkoušel gumy na závod a i tak se mi podařilo zrychlit zhruba o dalších 5 desetin a navíc s hodně opotřebenou zadní gumou. Stále pracujeme na nastavení podvozku, u kterého se začínají projevovat nedostatky, když se snažím zrychlovat. Pro závod samotný jsem si nedával žádné konkrétní cíle, jen jsem chtěl zajet co nejlépe. Po warm upu jsme provedli ještě další drobné změny na podvozku. Start do první jízdy se mi vůbec nepovedl, poněvadž moc možností k jeho natrénování jsem ještě neměl.

Postupně jsem se dostával do tempa a asi od půlky závodu jsem se dotáhl na Itala Politu. Sledoval jsem ho a v posledním kole se dostal před něj. Gumy však byly už dost zničené a po problému v jedné zatáčce mě předjel zpět. Svůj první závod jsem dokončil na 14.místě, z čehož jsem měl velikou radost a to i přestože, musím kriticky přiznat, že  dost lidí vypadlo. Do druhé jízdy jsme udělali další změny,aby motorka byla stabilnější a tolik neodcházela zadní guma a bylo to hodně znát.

Start už byl lepší, ale naprosto jsem „prodal“ první 3 kola a tím strašně ztratil. Následně jsem začal zrychlovat a celý závod pak zajížděl velice stabilní časy. Předjel jsem o hodně zkušenějšího Australan Martina, i Japonce Nakatomiho a dotáhl se znova těsně za Itala Politu. Bohužel mi chybělo ještě jedno kolo, abych se dostal i před něj a vybojoval svůj další bod. Jsem velice spokojený, ale stojím zároveň nohama pevně nohama na zemi! Ještě nás čeká velký kus práce.

Dokázal jsem celý závod zajíždět časy jako jezdci kolem 10.místa, i odstup od ostatních jezdců se zmenšil. Nyní musím zapracovat na startech a také na strategii pro úvody závodů. Moc se těším do Austrálie, děkuji fanouškům a partnerům za podporu. Snad jsem jim udělal pro začátek radost.

 

 MPAFoto.com 


 
 
Fotogalerie:   BRT Audi A4 DTM - představení nového vozu od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose