www.car.cz
 

Tomáš Enge a Jaroslav Janiš pojedou letos také FIA GT Ferrari 430 u Skotů !!
     27.2.2007 13:42 - Pavel Jelínek


Dva nyní nejznámější čeští okruhoví jezdci Tomáš Enge a Jaroslav Janiš budou velmi překvapivě letos působit  společně a to ve špičkovém týmu ve světovém seriálu vozů GT !! Budou se - podle zatím neoficiálních informací - střídat za volantem vozu Ferrari 430 skotského  týmu Scuderia Ecosse.

Ten působí ve světovém seriálu gétéček od roku 2004 a v letošní sezóně bude znovu nasazovat dva vozy Ferrari 430 v kategorii GT2. Enge  navíc se stejným vozem bude bojovat i v americkém šampionátu.  Přitom ještě před koncem loňského roku oznámil manažer Antonín Charouz, že pro Jarka Janiše uzavřel kontrakt s rakouským týmem na starty s Astonem Martin. Nyní je ale všechno jinak.

Naše dvojice se bude údajně střídat vedle talentovaného Tima Mullena. Enge by se měl objevit v sedmi z deseti plánovaných závodů. Ve zbývajících podnicích, které termínově kolidují se závody na americkém kontinentu, kde bude Enge také pilotovat podobné Ferrari, ho zastoupí Jarek Janiš.

Olomoucký rodák by měl startovat také v nejtěžším klání celého seriálu - ve 24 hodinovém závodě ve Spa. Připomeňme, že Janiš na sebe ve světě GéTéček upozornil díky výborným výkonům s vozem Saleen, s nímž se dokázal  prosazovat i v absolutním pořadí. Navíc by Janiš měl  letos startovat ještě v seriálu European Le Mans a je s Engem členem českého týmu A1 GP, jak známo.

 
První  díl  FIA GT se uskuteční 25. března v čínské Zhuhaii, v novém termínu  až v polovině  září se pak světová  elita v této disciplíně objeví u nás v Brně.

Další a oficiální zprávy k plánům českého týmu  očekáváme a přineseme v nejblížích dnech.


 
 
Fotogalerie:   Dvě nová Porsche týmu Mičánek Motorsport, únor 07

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose