www.car.cz
 

Stáj Charouz Racing System přijata do 24 hodin Le Mans
     1.3.2007 06:08 - tisková zpráva


Organizátoři legendárního závodu 24 hodin Le Mans přijali přihlášku české stáje Lola Charouz Racing System. Nový tým vedený Antonínem Charouzem se tak v červnu objeví na startu podniku, který tvoří spolu s 500 mílemi Indianapolis a Velkou cenou Monaka formule 1 trojici nejslavnějších klání světa.

Stáj, která se pro letošní sezonu stala továrním týmem britské značky Lola, nasadí vůz Lola Judd B07-17. Jediným jistým jezdcem je zatím Jan Charouz. Pořadatelé z autoklubu ACO vybírali ze 76 přihlášek, přičemž startovní rošt nesmí přesáhnout počet 55 vozů.


Pro českou sestavu půjde o vrchol sezony, v níž bude poprvé absolvovat úplný šampionát Le Mans Series (LMS) a dva závody American Le Mans Series (ALMS). Půjde o boje na dráze Laguna Seca a o Petit Le Mans v Atlantě.
Ve 24 hodinách Le Mans se kromě české tovární Loly Judd objeví další Češi, dva ze soupisky manažera Antonína Charouze. Tomáš Enge bude stejně jako loni řídit tovární vůz Aston Martin DBR9 a Jarka Janiše čeká dvojnásobná premiéra. Poprvé pozná trať La Sarthe a poprvé tam pojede s nizozemským speciálem Spyker C8 Spyder.

Českou účast završí Robert Pergl se svým česko-ruským týmem Menx Convers.
Letošních 24 hodin Le Mans slibuje o víkendu 16.až 17. června velký boj mezi továrními stájemi Audi a Peugeot, za který nastoupí i exmistr světa F1 Jacques Villeneuve. Z 55 startujících je 28 sportovních prototypů, z toho 16, včetně české Loly Judd, patří do nejsilnější kategorie LMP1.

Antonín Charouz: „Je to pro nás velmi radostná zpráva. Dostat se na start tak legendárního závodu bez kvalifikace je úspěch. Musím poděkovat za podporu ze strany Autoklubu ČR, jmenovitě prezidentovi Romanovi Ječmínkovi a Radku Novákovi, kteří nás u francouzských organizátorů podpořili. Původně jsem počítal s tím, že v našem továrním voze Lola Judd B07-17 pojedou výhradně čeští jezdci, nicméně situace se změnila poté, co Tomáš Enge a Jarek Janiš získali nová angažmá.

Jediným jistým jezdcem tak je zatím můj syn Jan. Dva piloty, kteří jej doplní, vybíráme ze dvou českých a tří zahraničních závodníků. Jasno by mělo být do týdne. Vím, že nemůžeme stačit na tovární stáje Audi a Peugeot, nicméně boj o páté, šesté místo, je reálný. Bude to naše premiéra, na kterou chceme navázat v příštích letech.“

BPA


 
 
Fotogalerie:   BRT Audi A4 DTM - představení nového vozu od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose