www.car.cz
 

BRT chystá premiérové testování nového vozu Audi DTM v Mostě
     1.3.2007 23:38 - tisková zpráva


Poté, co byl minulý týden ve Zlíně novinářské obci představen nový vůz, který bude v letošní sezóně jezdit po okruzích v barvách Bohemia Racing Teamu, osazenstvo stáje se už pilně chystá na první oficiální testování. To proběhne ve dnech 12. - 14. března 2007 na Autodromu Most.

 

Pro jezdce to bude velice významné první seznámení s technikou, která je svou úrovní mnohem výše, než cokoli, s čím měli dosud možnost jezdit. AUDI A4 v provedení DTM představuje skutečně špičkovou závodní techniku a technologicky je na úrovni vozů formule1.

 

Šéfmechanik BRT Miroslav Táborský se během tiskové konference u příležitosti představení vozu nechal slyšet, že jde o skutečnou technickou lahůdku. "My jsme vůz už samozřejmě stihli celý rozebrat a zase složit a byli jsme fascinováni precizností provedení všech detailů. Například masivní kevlarová hřídel, která přenáší točivý moment od motoru k zadní nápravě, neváží ani dvě kila. Je to fantastické auto," přiznal Mirek.

 

V Mostě budou za přítomnosti expertů z jednoho z týmů DTM testovat pochopitelně Milan Maděryč a Jaroslav Páral. Přizváni jsou ale také další piloti. Pravděpodobná je tedy také účast Jana Kopeckého, Josefa Krále, Tomáše Kostky a Petra Majera. Ti všichni  dostanou možnost vyzkoušet monstrum se čtyřlitrovým motorem a výkonem skoro 500 koňských sil.

 

Závěrečný den testování, tedy 14. březen, bude pojednán zároveň jako mediální den pro motoristické novináře.

 

"Musím se přiznat, že na první svezení v novém voze se neskutečně těším a zároveň mám strach," řekl jezdec Milan Maděryč. "Je to samozřejmě obrovská výzva a chci si to užít se vším všudy. Obcházím to auto jako mlsný kocour. Nechci nikam spěchat a nedělám si ani žádné přehnané ambice. Budeme se muset hodně učit, protože jde o něco úplně nového. Ale rozhodně to bude veliký zážitek," dodal Maděryč.

 

BRT

(28.2. 2007)


 
 
Fotogalerie:   BRT Audi A4 DTM - představení nového vozu od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose