www.car.cz
 

Evropský bestseller Golf přichází jako Variant. Premiéra v Ženevě
     7.3.2007 08:53 - tisková zpráva


Ženeva / Praha, 6. března 2007 – Ve světové premiéře se na Mezinárodním ženevském autosalonu představuje třetí generace Golfu Variant. Dosud bylo vyrobeno více než 1,2 milionu Golfů Variant ve dvou generačních provedeních.

 

Golf Variant již tradičně charakterizují ideální proporce mezi vnitřním prostorem a vnějším rozměrem. Právě to je základem úspěchu tohoto vozu: suverénní objem zavazadlového prostoru při uměřených vnějších rozměrech. Platí to samozřejmě i pro nový Golf Variant: v zavazadlovém prostoru může nový model obsazený pěti osobami pojmout až 690 litrů nákladu. A pokud se sklopí opěradla zadních sedadel, nabídne 4,56 metrů dlouhý Volkswagen zavazadlový prostor o objemu 1550 litrů.

 

V designu nového Variantu se spojují klasické stylistické prvky značky Volkswagen s novými přístupy. Zcela novým prvkem je zadní partie vozu. Zatímco u ostatních karosářských verzí modelu Golf jsou zadní světla rozdělena napůl a polovina je umístěna ve víku zavazadlového prostoru, u nového Golfu Variant jsou zcela integrována v ramenech zadních blatníků. Toto řešení opticky zdůrazňuje značnou šířku, která je k dispozici pro uložení nákladu.

 

Nový Golf Variant bude při uvedení na trh nabízen se dvěma zážehovými a dvěma vznětovými motory. Ze zážehových motorů to budou jednotky s výkony 75 kW (102 k) a 103 kW (140 k). Naprostou novinkou u Golfu Variant s agregátem o výkonu 140 k je skutečnost, že je v současné době jediným vozem typu kombi vybaveným motorem TSI Twincharger, jehož výkon zvyšuje turbodmychadlo v kombinaci s mechanickým kompresorem.

 

Téměř stejné výkonové spektrum pokrývají i oba vznětové motory, poskytující výkon 77 kW (105 k) a 103 kW (140 k). Menší z dieselů se spokojí v průměru s pouhými 5,2 litry paliva na 100 km jízdy a generuje jen 137 g emisí CO2 na kilometr. Stejně tak i větší motor je velmi ohleduplný k životnímu prostředí: Golf Variant s ním dosahuje maximální rychlosti 205 km/h při spotřebě 5,6 l/100 km a emisích 148 g/km.

 

Nabídka motorů bude brzy obohacena o další agregáty.

 

V České republice bude mít Golf Variant premiéru na červnové výstavě Autosalon 2007 v Brně a krátce na to se objeví i u prodejců. K dispozici bude i verze N1.

 

Plochá ložná plocha dlouhá 1,74 metru s užitečnou hmotností 629 kg

Sklopí-li se opěradla zadních sedadel, vznikne souvislá ložná plocha, která až k opěradlu řidiče nabízí bezkonkurenční délku 1,74 metru. Maximální šířka ložné plochy je 1,29 metru a dokonce i když se sklopí jen širší z asymetricky dělených zadních opěradel, zbývá otvor pro protažení nákladu šířky 1,07 metru. Pod ložnou plochou a podél prahů jsou ještě další prostory, využitelné pro uložení nákladu.

 

Velmi důležitým měřítkem přepravní kapacity vozu je i jeho užitečná hmotnost. V tomto ohledu dokáže nový Golf Variant podle typu použitého motoru pojmout náklad hmotnosti od 607 to 629 kilogramů. Nakládání také značně usnadňuje nízký práh zavazadlového prostoru ve výšce jen 57 cm nad zemí.

 

Typickým znakem designu značky Volkswagen – podobně jako je tomu u Passatu Variant -  je zadní okno, zaoblené daleko do D‑sloupků karoserie, které přispívá k rozšíření nakládacího otvoru. Spoiler na odtokové hraně střechy zlepšuje aerodynamické vlastnosti karoserie (zvyšuje přítlak a tím přispívá ke snížení spotřeby paliva), jejíž součinitel odporu vzduchu dosahuje velmi nízké hodnoty cw 0,31. Spoiler navíc podtrhuje sportovní charakter nového Golfu Variant.

 

Design přídě charakterizuje chromovaná mřížka chladiče ve tvaru erbu podobná mřížce limuzíny Jetta, s níž ladí i chromované ochranné lišty nárazníků. Beze změn jsou ze základní modelové řady Golf převzaty světlomety (na přání bi-xenonové), přední blatníky a víko kapoty.

 

Podobně jako „klasický“ Golf bude i nový Golf Variant nabízen ve třech variantách výbavy označených „Trendline”, „Comfortline” a „Sport­line”. Už základní varianta „Trendline” nabízí bohaté prvky komfortní i bezpečnostní výbavy.

 

Panoramatická průhledná vyklápěcí střecha 1,36 x 0,87 metru

Součástí výbavy na přání všech verzí Golfu Variant bude výklopná průhledná panoramatická střecha. Se svou délkou 1,36 metru a šířkou 0,87 metru pokrývá podstatnou část interiéru vozidla, takže cestujícím nabízí příjemnou prosvětlenou atmosféru. Střecha se skládá ze dvou polovin a její přední část se může vyklápět i zcela otevřít. Aby se zachovala světlá výška interiéru, ukládá se otevřená část střechy nad její plný přední díl. Před nepříjemným slunečním zářením může cestující ochraňovat elektricky ovládaná sluneční clona.

 


 

Import VOLKSWAGEN Group

AC&C Public Relations

Kontakt:  Jan Klíma

www.volkswagen.cz


 
 
Fotogalerie:   BRT Audi A4 DTM - představení nového vozu od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose