www.car.cz
 

Kino jako v kině… až na ty pásy
     7.3.2007 09:21 - tisková zpráva


Nové LCD displeje pro AV systémy do auta

 

Praha, 28. února 2007 Panasonic letos rozšiřuje řadu mobilních AV řešení, která zprostředkují plnohodnotný zážitek domácího kina cestujícím v autě. Letošní modelová řada zahrnuje především čtyři dotykové barevné LCD monitory s DVD přehrávačem. V nabídce zůstává stropní LCD monitor s vestavěným DVD přehrávačem CY-VHD9401N.

 

Dva barevné LCD monitory s DVD přehrávačem a rozměrem 2 DIN (modely CQ-VD6505N s úhlopříčkou 6,5 palců a CQ-VD5505N s úhlopříčkou 7 palců) byly navrženy pro zapuštěnou instalaci do prostoru palubní desky. Širokoúhlá LCD obrazovka s rozlišením 336 960 bodů a vnitřním osvětlením nabízí výběr několika zobrazovacích režimů pro podporu formátu TV nebo letterbox s poměrem stran 4:3. Displej je kompatibilní s novým rozšiřujícím modulem s podporou připojení Bluetooth® a iPod®.

 

Například po připojení přehrávače iPod pomocí speciálního kabelu se displej změní na komfortní uživatelské rozhraní s širokými možnostmi a zobrazením veškerých informací, na jaké jste zvyklí u osobního přehrávače. Přístroje iPod Video umožňují kromě zvukových formátů přehrávat na LCD monitoru i video soubory uložené v přehrávači. Kvalita vizuálního zážitku je zaručena nejmodernější technologií pro LCD panely, která zaručuje přirozené barvy a vysokou úroveň jasu.

 

Technologicky odlišné řešení představují další dva širokoúhlé LCD monitory s DVD přehrávačem a úhlopříčkou 7 palců (CQ-VD7005N s podporou SRS CS Auto, CQ-VD5005N s podporou DivX). Tyto přístroje představují prostorově úsporné řešení, protože k instalaci celého AV systému stačí pouze klasický 1DIN slot. LCD monitor s vysokým rozlišením 336 960 bodů je motoricky vysunut a vyklopen z panelu, kde zabírá jen velmi málo místa. I tyto modely disponují stejným DVD a CD přehrávačem, který podporuje všechny formáty DVD Video, DVD–R/RW, Video CD a CD–R/RW včetně přehrávání souborů ve formátech MP3 a WMA. Samozřejmostí je zobrazování ID3 Tagů a CD textu.

 

Řadu monitorů uzavírá stropní LCD monitor s DVD přehrávačem CY-VHD9401N o úhlopříčce 23 cm (9 palců). Tento přístroj může být zapojen jako součást celého AV systému, ale také fungovat jako nezávislá AV centrála pro spolucestující na zadních sedadlech. Ve standardním příslušenství jsou bezdrátová sluchátka. Pokud je cesta příliš dlouhá a vy jste nevzali dostatečnou zásobu DVD, CD nebo MP3, můžete přes AV vstupy (cinch) připojit třeba herní konzoli a rozptýlit netrpělivého potomka nějakou zábavnou hrou.

 

Poslední novinkou je tzv. couvací kamera CY-RC50KN, jejíž ultra kompaktní rozměry umožňují nenápadnou instalaci na zadní část vozu a pohodlné sledování obrazového výstupu na LCD monitoru uvnitř. Kamera disponuje rozlišením 250 000 bodů a poskytuje jasný obraz i při minimálním osvětlení (1,5 lux). Zobrazuje prostor v úhlu 103 stupňů vertikálně a 134 stupňů horizontálně, takže odstraňuje problém tzv. mrtvých bodů, které známe při pohledu do zpětných zrcátek nebo do zadního okna. Pro dosažení maximálního pohodlí se obraz z kamery objeví na monitoru automaticky po zařazení zpátečky. 

 

 

 

Poznámka :

 

Japonská Matsushita Electric Industrial, Co., Ltd. (NYSE : MC), známá v České republice svými produkty značky Panasonic, je jednou z nejvýznamnějších firem v oblasti vývoje a výroby  elektronických zařízení pro spotřebitele i pro průmyslové použití.  Matsushita je v České republice reprezentována svým obchodním zastoupením Panasonic Czech Republic, spol. s r. o.

 

Japonská společnost patří k největším zahraničním investorům v České republice a to jednak díky plzeňské továrně na výrobu televizorů (Panasonic AVC Networks Czech, s.r.o.) a závodu v Pardubicích (Panasonic Mobile & Automotive Systems Czech, s.r.o.), který vyrábí autorádia značky Panasonic.

 

Na adrese www.panasonic.cz můžete navštívit webové stránky společnosti Panasonic Czech Republic, s.r.o.

Na adrese www.panasonic-europe.com můžete navštívit webové stránky společnosti Panasonic Europe.

 

 

Mmd Public Relations

Tomáš Fiala


 
 
Fotogalerie:   Rallyová klasika na trati Deutschland Rallye od Pavla Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose