www.car.cz
 

Rakušané ozdobí sobotní automobilový slalom ve Slušovicích
     tisková zpráva


Více než 50 jezdců ze tří evropských států evidují pořadatelé XIV. automobilového slalomu Zlín, který se uskuteční v sobotu 8. května u dostihové dráhy ve Slušovicích. Na náročné 1 800 m dlouhé trati se představí přední jezdci z České republiky, Rakouska a Slovenska, neboť výsledky závodu se započítávají do klasifikace FIA Zóny střední Evropy, Česko-slovenské trofeje, mistrovství České republiky a České trofeje Junior.

Seznamu přihlášených jezdců vévodí pětice rakouských slalomářů. K největším favoritům závodu patří Franz Pintarich na voze Sorg Polo EVO VII, Gerald Kokesch představí VW Brouk ve skupině F a Adolf Harich s vozem Suzuki Swift ve skupině A. Z českých slalomářů poutá největší pozornost úřadující mistr České republiky Martin Ušela ze Zlína (Renault 5 GT Turbo) a vedoucí jezdec letošního domácího šampionátu Antonín Červenka (Peugeot 205 GTi). Zpestřením startovního pole patří vypsaná třída Junior, kde se představí 12 mladých jezdců ve věku 14 až 18. Podmínkou je slalomová licence, jezdci v této třídě nemusí mít řidičský průkaz. Jednu z šancí uspět má také nováček tohoto sportu Tomáš Verner na voze Peugeot 106.

Pořadatelé z AK Rallye Zlín připravili obtížnou trať, která je svým charakterem rychlejší než v loňském roce a více se přiblížila rally. Při sobotním startu se počítá s účastí 80 jezdců, když propustnost závodu je až 120 jezdců. Automobiloví slalomáři se mohou přihlásit ještě v den konání závodu. Seznamovací jízdy jsou na programu během sobotního dopoledne od 8 do 11 hodin, start slalomu je v 11.30 hodin. Jezdci absolvují tři jízdy, přičemž do celkového pořadí se počítá součet dvou nejlepších měřených jízd. Bližší podrobnosti naleznete na internetových stránkách www.AutoSlalom.cz, kde naleznete po skončení závodu i atraktivní video nahrávky slušovického zápolení.

Pořadí M ČR po třech závodech: 1. A. Červenka (SAS Zlín, Peugeot 205 Gti), 2. M. Ušela (Zlín, Renault 5 GT Turbo), 3. Dohnálek (Kyjov, Citroen Saxo VTS).




Bc. Roman Ordelt
Tiskový mluvčí AS Zlín







Bližší informace získáte na adrese pořadatele:

AK Rallye Zlín, Hornomlýnská 3715, P.O.Box 278, 760 01 Zlín,
tel.: 577 210 677, Mobil: 602 547 997 nebo na internetové adrese: www.AutoSlalom.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose