www.car.cz
 

Rally tým OMV má známku CarbonNeutral®
     9.3.2007 18:28 - tisková zpráva


Rally tým OMV má známku CarbonNeutral®

 

u            Uhlíkové kompenzační projekty pomáhají redukovat emise CO2

u            OMV Kronos Citroen World Rally Team získá na Rally de Portugal status CarbonNeutral®

 

OMV, přední ropná a plynárenská společnost ve střední Evropě, přináší další novinku do motoristického sportu. Poté, co loni na rakouském rally šampionátu představila první závodní vůz s pohonem na zemní plyn, nyní uvádí další novinku. A tentokrát na úrovni WRC. 

 

Ve spolupráci se společností CarbonNeutral Company byly vypočteny všechny emise C02, které za rok 2007 OMV Kronos Citroen WRT vyprodukuje. Tyto emise byly v maximální možné míře redukovány a zbývající se “neutralizovaly” podporou projektů, které stejné množství emisí eliminují. Díky tomu je OMV Kronos Citroen World Rally Team prvním CarbonNeutral® rally týmem na světě.    

 

I nadále se soustředíme na naše hlavní obchodní aktivity a sponsoringovou strategii, ale zároveň jsme si vědomi naší zodpovědnosti. Proto jsme si dobrovolně zvolili tento způsob garance kvality našich produktů a jsme hrdí, že můžeme podporovat první CO2 neutrální rally tým na světě,” sdělil šéf OMV Wolfgang Ruttenstorfer.

                                                                                                          

Do výpočtů byly zahrnuty následující údaje: spotřeba paliva Citroen Xsara WRC, palivo pro kamiony týmu, palivo pro testovací vozy, palivo do pronajatých aut, letové mile, hotelové ubytování celého týmu, spotřeba nerecyklovatelných předmětů, přeprava využívající služeb dalších subjektů a rozsah pracovní oblasti týmu. Celkový výsledek je 3 000 tun emisí CO2 za sezónu 2007. Za toto množství emisí OMV zakoupila tzv. uhlíkové kredity za 30 000 eur. Uhlíkové kredity představují jeden ze způsobů realizace uhlíkových kompenzačních projektů.         

 

 

Další informace:

 

O CarboNeutral Company

Společnost CarbonNeutral Company je předním světovým konzultantem v oblasti uhlíkové kompenzace. Prodává certifikáty a ověření o redukci emisí CER a VER. Umožňuje firmám i  jednotlivcům zodpovědně řešit jejich podíl na klimatických změnách, a to způsobem, který přináší environmentální, komerční a osobní  hodnotu.

Společnost spolupracuje s více než 200 klienty z oblasti B2B, B2C, vládních a neziskových organizací (např. BSkyB, Honda, Avis Europe, Barclays Bank, Světový svaz ochránců přírody, Berkeley Homes, Ricoh, Radio Taxis Group atd.)

 

CarbonNeutral® je registrovaná ochraná známka společnosti CarbonNeutral Company. Představuje přední značku a kvalitativní standard v aktivním přístupu k řešení klimatických změn. Její obdržení je podmíněno změřením podílu na globálním oteplování, doporučením, jak emise redukovat a kompenzací zbylého množství emisí v souladu s protokolem CarbonNeutral. Protokol zajišťuje vyměření uhlíkové stopy, kterou po sobě daná společnost či jednotlivec zanechává, a kvalitu kompenzačních projektů.   

 

Inovace v šetrném přístupu k životnímu prostředí OMV:

1984:  První bezolovnatý benzín v Rakousku.
1985:              Spuštění prvního systému na odsíření kouřových plynů v rafinerii ve Schwechatu.
1990:              OMV jako první společnost v Evropě zredukovala obsah síry v lehkém topném oleji z 0,2 % na 0,1% a v            těžkých topných olejích ze 2 % na 1 %.

1991:  OMV je první sítí čerpacích stanic s nabídkou aditiva nahrazujícího olovo v palivech, a to na všech svých stanicích

1993:  OMV v Rakousku nabízí pouze bezolovnatý benzín. Jako první na světě vyrábí a prodává biologicky rozložitelný motorový olej.

1997:  Otevření první čerpací stanice se zemním plynem (CNG) v Rakousku.
2000:  První benzín bez obsahu síry v Rakousku – OMVSuper Plus iMotion.

2002:  Výroba dieselu bez obsahu síry v bavorské rafinérii Burghausen. OMV jako první v Bulharsku prodává pouze bezolovnatý benzín.

2003:  Otevření první čerpací stanice s nabídkou AdBlue v Bavorsku.
2004:  Od 1. ledna nabízí všechny stanice OMV v Rakousku pohonné hmoty bez obsahu síry.

Uvedení OMV Super 100.

Uvedení lehkého topného oleje s nízkým obsahem síry econPlus“
Otevření první AdBlue stanice v rakouském Vompu v Tyrolsku.
První AdBlue čerpací stanice v České republice.

2005:  5% biosložka v dieselech

První čerpací stanice s AdBlue v Rumunsku, Maďarsku, Srbsku, Bulharsku, Slovensku, Chorvatsku, Slovinsku a v Itálii.

Uvedení produktu Sprint diesel.

2006:    Investice přibližně 100 milionů eur na podstatná ekologická opatření v rafinerii ve Schwechatu.
          Emise SO2 a NOx sníženy o více než polovinu
          Naměřené hodnoty se pohybují pod 50 % z povolených limitů

 

OMV Future Energy Fund

V červnu 2006 OMV založila OMV Future Energy Fund, plně vlastněnou pobočku, která má podporovat projekty zaměřené na obnovitelné zdroje energie. S více než 100 miliony eur má přispět k zahájení přeměny z ryze ropné a plynárenské společnosti na energetickou skupinu, která ve svém portfoliu počítá i s obnovitelnými energiemi.   

 

OMV: korporátní společenská odpovědnost

Společnost OMV se plně zavazuje, že bude plnit hodnoty stanovené ve vlastním kodexu. Jde především o spoluodpovědnost za sociální a životní prostředí ekonomicky slabých regionů. OMV si zakládá na tom, že se věnuje i záležitostem, které se k jejímu působení vztahují ekonomicky, sociálně a environmentálně. Všechny aktivity na podporu společenské odpovědnosti se zaznamenávají v půlročních zprávách vytvořených podle směrnic globální iniciativy k podávání zpráv (Global Reporting Initiative).

 

 

 

OMV

 

 

 

The CarbonNeutralCompany           

http://www.carbonneutral.com

 

Ewing Public Relations

Jan Hrabovský


 
 
Fotogalerie:   Dvě nová Porsche týmu Mičánek Motorsport, únor 07

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose