www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch po 3 úvodních RZ v Mexiku na sedmé příčce
     10.3.2007 09:27 - tisková zpráva


Štěpán Vojtěch a Michal Ernst zatím úspěšně zdolávají nástrahy Mexické rallye a po úvodních třech rychlostních vložkách první etapy jsou průběžně na bodovaném 7.místě v kategorii P-WRC.

Po technických problémech s turbodmychadlem během včerejšího shakedownu, vstoupil OMV BIXXOL Rally Team CZ do první etapy slibně. Po prvních třech rychlostních vložkách figuruje Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem na průběžném 7.místě v kategorii P-WRC. Před ním je na 6.místě jedoucí polský jezdec Kuzaj s náskokem 4.3 sekundy a těsně za ním Američan Pastrana se ztrátou pouhých 1.4 sekundy. Průběžné pořadí v kategorii P-WRC vede Ir Higgins na mitsubishi.

První tři rychlostní zkoušky absolvoval Štěpán s měkčími pneumatikami než by si přál „Úplně ideálně jsme netrefili gumy, kdy jsme jeli na zbytečně měkké směsi, ale nic závažného.“ Dále komentuje i průběh úvodních zkoušek: „ První vložka byla po naší delší závodní pauze trošku neslaná, nemastná, ale pak jsme se dostávali do tempa, takže další dvě zkoušky byly už celkem v pohodě.“

Pozitivní je i fakt, že po včerejší výměně turbodmychadla za nové, funguje Štěpánovo Mitsubishi EVO IX bez problémů. Týmoví mechanici také večer opravili diferenciál, jež se nakonec ukázal být pouze problémem elektroniky při použití ruční brzdy. Jediný zádrhel, který tak museli mechanici v servisu vyřešit, byla výměna prasklého zadního okénka způsobené letícím kamenem, nejspíš od jednoho z fanoušků.

O tom, že jezdce čekají ještě velmi náročné zkoušky není pochyb. „Hodně favoritů mělo problémy, protože ty tratě jsou někde zrádné a velmi jednoduše se člověk dostane do hodin,“ popisuje možné problémy Štěpán Vojtěch. On zatím svůj cíl jež si před startem předsevzal plní. Začít rallye ve svižném tempu, ale bez zbytečných chyb.

 


Intermediate standings after three of 20 special stages, PCar-WRC

01. Mark Higgins/Scott Martin (GB/Mitsubishi Lancer Evo IX) 44:46,6 min..
02.Mirco Baldacci/Giovanni Agnese (RSM) Subaru Impreza +0,7 sec.
03. Toshi Arai/Tony Sircombe (Jap) Subaru Impreza +14,2 sec.
…/…
07. Stepan Vojtech/Michal Ernst (CZ) Mitsubishi/OMV BIXXOL Rally Team CZ +1:12,5 min.
…/…
09. Balasz Benik/Laszlo Bunkoczi (H) Mitsubishi/OMV BIXXOL Rally Team +2:04,5 min.


Oficiální stránky týmu : http://www.tsvteam.cz/


 
 
Fotogalerie:   Milan Liška v Norsku 2007, foto P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose