www.car.cz
 

Seat Leon Cupra R při premiéře osm ve vytrvalostním závodě
     Pavel Jelínek


První start  - Seat Leon Cupra R a osmé místo ve vytrvalostním závodě
 
V již několikrát zmiňované Jarní ceně Brna konané první květnový víkend se postavil na start vytrvalostního závodu také Seat Leon Cupra R Milana Vaňkáta.
            Tento vůz jsme mohli vidět již koncem loňské sezóny, i když v tu dobu byl ještě zcela sériový, výsledky v závodech, kterých se zúčastnil napovídaly, že o něm ještě uslyšíme.
Pro letošní sezónu si Milan Vaňkát připravil hned několik změn. Jeho Leon je zcela přestavěn, počínaje karosérií, brzdami a podvozkem konče. Doufejme, že se v brzké době dočkáme i slibovaného výkonnějšího motoru. Další podstatná změna je v druhém řidiči, kterým se stal Martin Foukal.
 
            Jak je vidět, změny se vyplatily a týmu se podařilo umístit na osmém místě ve vytrvalostním závodě. Před vozem Leon Cupra R skončily pouze vozy kategorie DTM, tovární Porsche 911 a BMW M3. Milan Vaňkát: „Nový SEAT LEON je úplně nový vůz, který má zatím pouze sériový motor s minimálními úpravami o výkonu 260 PS. Ostatní díly, počínaje převodovkou, nápravami, elektroinstalací, brzdami až po laminátovou karoserii jsou speciálně vyrobeny a proto také vůz budil na brněnském autodromu velkou pozornost. Zbývá však spousta úprav, dodělávání a vylepšení, ale po prvním závodě musím říci, že je to slušný základ, na kterém se dá stavět. Ani slabší motor oproti konkurenci nebyl velkým handicapem. Vůz má skvělý podvozek a vynikající brzdy a po předělané převodovce a instalaci ostrého motoru to bude mimořádný vůz."
 
Martin Foukal: „Naše osmé místo je skvělým úspěchem, před závodem bych ho bral všemi deseti. Vy to nevíte, ale pouhý týden před závodem byl vůz rozebrán ještě do šroubku. Nevěřil jsem, že to kluci dají dohromady. S výsledkem jsem maximálně spokojený“.
 
            V současné době se již pilně pracuje na přípravě vozu pro příští závod na okruhu v Mostě a doufejme, že výsledek bude přinejmenším takový jako na předešlém závodě.
 
Tomáš Zajíček, pro www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose