www.car.cz
 

Vykrádané vozidlo uzavřelo nenechavce ...
     12.3.2007 08:36 - tisková zpráva


Pikantní samoobsluha (Z policejních zpráv)

Policisté z 5. odd. odhalování obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství P ČR, Praha III uzavírají v těchto dnech případ trestného činu krádeže vloupáním a trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, jež se měl dopustit dvaatřicetiletý muž z Prahy 10.

Prvního ledna tohoto roku, krátce před patnáctou hodinou, vypáčil dvaatřicetiletý muž zámek předních dveří u zaparkovaného osobního motorového vozidla VW Passat v ulici Bořivojova. Následně vnikl do vozidla a z palubní desky vypáčil originální navigační systém v kompletu s přehrávačem a tunerem za 45 000 Kč. Jakmile se tohoto zařízení zmocnil, došlo k aktivaci zabezpečovacího zařízení a k samočinnému uzamčení vozidla. Mladý muž uvízl v pasti. Přesto se snažil všemi prostředky dostat ven. Dveře jej však nepustily ani za použití hrubého násilí, a tak rozbil stahovací okno pravých předních dveří. Rozbitým oknem se poté "soukal" ven.

V této situaci jej zastihly dvě ženy, které procházely kolem. Jeho nebývalé počínání je zaujalo natolik, že jej zpovzdálí se zájmem sledovaly. Jejich zájem nebyl však nenechavci právě milý, a proto se na ně osopil a počastoval je hrubými výrazy. Jakmile se dostal ven, vytáhl z vozidla lup, nasedl do připraveného vozidla a z místa činu odjel. Toto jednání jednu z žen rozhněvalo natolik, že si zaznamenala registrační značku vozidla podezřelého a oznámila vše policistům.

Štěstěna tomu chtěla, že téhož dne, v podvečerních hodinách zaznamenala podezřelé vozidlo hlídka pohotovostní motorizované jednotky zaparkované před zastavárnou v Praze 4. Policisté podezřelého zadrželi a při bezpečnostní prohlídce u této osoby zajistili plastový sáček s bílou krystalickou látkou o hmotnosti 1, 836 gramů. Látka byla zaslána na expertízu. Dalším šetřením bylo zjištěno, že se podezřelý pokusil odcizené vybavení motorového vozidla v zastavárně zpeněžit.

Podezřelý skončil na policejní služebně, kde mimo jiné vyšlo najevo, že se dotyčný dopustil trestného činu v době, kdy byl odsouzen k trestu odnětí svobody pro trestný čin krádeže a výkon trestu dosud nenastoupil. Podezřelému bylo sděleno obvinění z výše uvedených trestných činů a poté byl převezen do vyšetřovací vazby.

 

InfoServis ÚAMK ČR


 
 
Fotogalerie:   Zajímavosti ze Ženevy od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose