www.car.cz
 

Jarní sprint do 1600ccm v Brně pro Moravce s Fábií
     Pavel Jelínek


V tomto ročníku Divize 4 budeme sledovat oddělené závody do 1600ccm a nad 1600ccm. Tato změna nastala, kvůli bezpečnosti mladých jezdců, kteří by mohli díky svým malým zkušenostem přehlédnout silná auta při předjížděcích manévrech, jenž jsme často při závodech D4 mohli vidět.

V závodech do 1600ccm pole obsadí především různě upravené Škody Fábia, Škodovácké Pick-upy a několik Fordů Fiest nebo další vozy o obsahu motoru do 1600ccm.

Pátečním tréninkům vévodil jezdec stáje Petra Janušky – Pavel Moravec se Škodou Fábií, o necelých 7s. za ním zaostal Ladislav Machalík ze stáje Autosport Pegas se Škodou Pick-up, na třetím místě dokončil tréninkovou jízdu další jezdec Autosportu Pegas Jiří Bažata na Škodě Fábii. Na šestém místě skončila Škoda Favorit Radima Ježka, což byl dobrý výsledek, pro již postarší techniku.Při Jarní ceně Brna se tento závod jel jako součást zóny střední Evropy, takže k nám zavítali i slovenští závodníci, nejlepším z nich se v tréninku stal Branislav Žák na Hondě Civic Vti.

Na nedělním startovním roštu se tedy postavili jezdci v pořadí Moravec, Machalík, Bažata, Januška, Očenáš a Ježek. Závod byl provázen nepřízní počasí, proto ještě na poslední chvíli mechanici přezouvali mokré gumy.
Po startu se ujal vedení Moravec, pronásledován Januškou. Žel hned v úvodní zatáčce Masarykova okruhu dostal na mokré trati smyk Jiří Očenáš s Pick-upem a do jeho vozu si to nešťastně namířil Slovák Vladimír Moško. Na závodní dráhe se dostal ke slovu Safety car, po odklizení vozů byl závod znovu restartován. Ve vedení i po restartu pokračoval spanilou jízdou Pavel Moravec Fábií, následovali Petr Januška s Pick-upem a Jiří Bažata na další Fábii.

Takovým to pořadím pak projeli také cílem závodu, který se jel za velmi nepříznivého počasí. Pěkné 6. místo z tréninku bohužel při závodě neobhájil Radim Ježek a se svým vozem Škoda Favorit ukončil své účinkování hned ve čtvrtém okruhu. Na závod nebude vzpomínat šťastně ani Romana Holubová, která po sérii výletů mimo závodní trať skončila v kole osmém. Závodu se zůčastnili také jezdci slovenské závodní stáje AutoSportTeam PRESSKAM, kteří startují na shodných vozech Škoda Fábia.

Výsledky D4 do 1600ccm:
P.Moravec - Škoda Fábia
J. Bažata - Škoda Fábia
L. Machalík – Škoda Pick-up

D4 do 1400ccm:
P. Januška – Škoda Pick-up
F. Marhoul – Škoda Fábia 1400
C. Hájek – Škoda Fábia

Viděli jsme pěkné závody a rozdělení Divize 4 se ukázalo jako života schopné.
Další závody na mosteckém autodromu na sebe nenechají dlouho čekat. Jejich start je na programu o víkendu 14. – 16. Května. Přijďte se i Vy podívat autodrom duhové energie Vás srdečně zve.

Vláďa Rožánek, www.car.cz




 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose