www.car.cz
 

(Rovněž) SEAT odstartoval do další sezony WTCC
     12.3.2007 20:53 - tisková zpráva


WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2007

    Tarquini a Muller si připsali body v obou závodech

    SEAT po prvním závodě na druhém místě v pořadí značek

 

 

SEAT Sport dosáhl v Curitibě nejlepších možných výsledků a získal body v obou úvodních kolech šampionátu FIA World Touring Car Championship 2007. SEAT León WTCC byl minulý víkend v Brazílii neustále na prvních místech mezi vozy s pohonem předních kol, ale současné předpisy dovolily vozům BMW obsadit první příčky v obou závodech.

 

Piloti týmu SEAT Sport - Gabriele Tarquini v 1. závodě a Yvan Muller v 2. závodě 2 skončili na čtvrtých bodovaných místech. Byl to také obzvláště úspěšný víkend pro Tarquiniho, který skončil na pátém místě i ve druhém závodě a z Brazílie si odváží 9 bodů a čtvrté místo v absolutním pohárovém pořadí.

 

Úvodním dramatickým závodům seriálu WTCC přihlíželo v Brazílii první den 33 000 diváků a během celého víkendu celkem 45 000 návštěvníků. Čtvrtina dvacetičlenného startovního pole nedokončila závody. V prvním závodě dojely do cíle všechny SEATy (to se nepovedlo žádné jiné značce) a ve druhém závodě nedokončil pouze Léon Emmeta O’Briena, který po nehodě skončil mimo trať.

 

První letmý start ve WTCC potvrdil očekávání a skončil dramatickými tlačenicemi v první a druhé zatáčce, které přivedly na trať safety car. Tarquini startoval z pátého místa, ale podle očekávání se před něj vozy BMW s pohonem zadních kol brzy dostaly. Ital v barvách SEAT Sport nakonec skončil na čtvrtém místě po nehodě Felixe Porteira (BMW). Bezchybná jízda přinesla Tarquinimu i značce SEAT nejlepší výsledek mezi vozy s pohonem předních kol a nejlepší umístění za vozy BMW. Další SEATy obsadily v prvním závodě šesté, osmé, deváté a dvanácté místo.

 

Yvan Muller, který v prvním závodě skončil osmý a ve druhém tedy startoval z pole position měl fantastický start a startovní pole vedl až do třetího kola, kdy ho předjel místní matador Augusto Farfus (BMW).  Brazilec rychle zvyšoval náskok a již po dalším kole měl druhý jezdec za ním ztrátu 0,974 s.

 

Tarquini měl také výborný start z páté příčky na startovním roštu a v první zatáčce byl dokonce třetí, ale jezdci Andy Priaulx a Jörg Müller na BMW se na něj začali brzy dotahovat. Oba SEATy nakonec skončili v první pětce (Yvan Muller 4. místo, Tarquini 5. místo) a odvezli si první cenné body.

 

 

Gabriele Tarquini (SEAT) po závodě řekl: Léon byl rychlý v zatáčkách, ale na hlavní rovince získávala BMW i dvě délky vozu na každém kole. Samozřejmě, že nejsem šťastný ze souboje o čtvrté a páté místo, ale na druhou stranu mám 9 pohárových bodů a v tuto chvíli jsem nejlepší jezdec, který nejede na BMW.”

 

 

 

2007 FIA World Touring Car Championship

 

Pořadí značek

1. BMW               36 bodů

2. SEAT              21 bodů

3. Chevrolet               9 bodů

4. Alfa Romeo              5 bodů

 

Pořadí jezdců

1. A. Farfus              16 bodů

2. A. Priaulx             16 bodů

3. J. Müller              16 bodů

4. G. Tarquini              9 bodů

5. Y. Muller               6 bodů

6. A. Zanardi              5 bodů

7. T. Coronel              4 body

 

 

WTCC Independents’ Trophy

1. P.-Y. Corthals         18 bodů

2. S. D’Aste                  14 bodů

3. L. Rangoni                10 bodů

4. E. O’Brien                 6 bodů

 

 

Příští dva závody se uskuteční na okruhu Zandvoort v Nizozemsku 5. a 6. května 2007.

 

 

Světový šampionát cestovních vozů WTCC je po seriálu F1 a rallyovém mistrovství WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a obsazuje přední pozice. Po závodech v Curitibě je nyní SEAT na druhém místě ve značkách a čtvrtém a pátém místě v pořadí jezdců.

 

 

 

PR

 


 
 
Fotogalerie:   Fabia S2000- oficiální foto (Škoda Auto, březen 2007)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose