www.car.cz
 

První zkušenosti Maděryče s novou technikou (Audi DTM) budí nadšení
     14.3.2007 08:02 - tisková zpráva


První desítky letošních ostrých kol na mosteckém okruhu za sebou má jezdec BRT Milan Maděryč. V pondělí 12. března bylo na Autodromu Most zahájeno exkluzivní třídenní testování nové zbraně pro okruhové mistrovství republiky - AUDI A4 v provedení DTM.

 

Sofistikované technologie použité na vozidle připomínajícím formuli 1 vyžadují zvláště  zodpovědný přístup k přípravě techniky. Přítomni jsou tedy i specialisté z AUDI SPORTu  a poskytují mechanikům Bohemia Racing Teamu velmi cennou podporu. „Údržba a provoz takového stroje jsou technicky skutečně velice náročné a nesmí se opomenout sebemenší maličkost,“ řekl manažer týmu Petr Najman.

 

Po složitých přípravách se pak v pondělí dopoledne v mosteckých boxech poprvé rozburácel agregát  o výkonu bezmála 500 koňských sil a Milan Maděryč poprvé vyrazil na seznamovací jízdu. S malými přestávkami odkroužil desítky kol a s tím, jak se sbližoval s dosud neznámým vozem, také postupně zrychloval. „Jsem nadšený,“ řekl v boxech pilot v jedné z pauz mezi testovacími bloky.

 

„Čekal jsem, že stroj s takovou přemírou výkonu se bude hodně těžce krotit, ale dá se nádherně ovládat a je velice poslušný. Jakmile se správně prohřejí pneumatiky a brzdy, je s ním fantastická jízda. Pocity, které vyvolává obrovská síla akcelerace, anebo mohutný účinek brzd, se zkrátka nedají vylíčit.

 

Samozřejmě mám k vozu neustále obrovský respekt a mým cílem logicky je sžít se s ním co nejlépe,“ dodal Maděryč.

 

BRT (12.3. 2007)


 
 
Fotogalerie:   Novinky pro rally a okruhy v Ženevě fotili Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose