www.car.cz
 

DUNLOP uvádí na trh SP SPORT MAXX GT pro potěšení
     15.3.2007 12:25 - tisková zpráva


DUNLOP UVÁDÍ NA TRH SP SPORT MAXX GT:

VYNIKAJÍCÍ VÝKON PRO PRAVÉ POTĚŠENÍ Z JÍZDY

  

Praha 14. března 2007 – Dunlop, jeden z předních světových výrobců výkonných a vysoce výkonných pneumatik, dnes představil SP Sport Maxx GT, novou vysoce výkonnou pneumatiku poskytující vynikající přilnavost a přesnost při řízení, perfektní stabilitu při vysokých rychlostech a zatáčení a skvělou ovladatelnost – to vše v kombinaci s výjimečnou reakcí na řízení. 

 

Pneumatika Dunlop SP Sport Maxx GT je navržena jak pro extrémně sportovní automobily, tak pro sportovní výkon osobních automobilů a nabízí skvělé vlastnosti na suchých površích a vynikající reakci na řízení při maximalizaci kontroly pro vzrušující jízdu. 

 

Srovnání brzdných vlastností a ovladatelnosti pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx GT
s jinými pneumatikami nenechává konkurenci v klidu. Ať už testujeme brzdění na suchu nebo na mokru, řízení nebo ovladatelnost, testy pneumatiky ukazují, že Dunlop SP Sport Maxx GT překonává své konkurenty. Složení běhounu inspirované závodní běhounovou směsí s obsahem siliky posiluje vlastnosti pneumatiky bez kompromisů v oblasti přilnavosti na mokru, suchu, výkonu za mokra nebo kilometrovém proběhu. Navíc plošší kontaktní plocha vnějších oblastí běhounu poskytuje lepší zpětnou reakci na řízení, obzvláště při jízdě do zatáček.

 

Dunlop vyvíjí pneumatiky určené pro experty na řízení a vášnivé řidiče. Pro ty, kteří očekávají vynikající ovladatelnost zaručující jedinečné potěšení z jízdy, máme nyní v naší nabídce SP Sport Maxx GT, tu pravou pneumatiku se skvělou výkonností. Tato pneumatika umožňuje řidičům posunout jejich hranice o trochu dále,” řekl Frédéric Schilling, Brand Director of Dunlop Europe, Middle East and Africa.

 

Sofistikovaná multiprofilová technologie běhounu (MRT) vede k vylepšeným schopnostem přilnavosti nové pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx GT.

 

MRT umožňuje výjimečně přesné vypočítání kontury tvaru běhounu. Čím přesnější tvar běhounu je vypočítán, tím více homogenní se stává rozložení tlaku na styčnou plochu pneumatiky a čím rovnoměrnější je rozložení tlaku, tím dochází ke kontaktu větší části pneumatiky s vozovkou.

 

Tato větší kontaktní plocha zlepšuje ovladatelnost na suchu. Vylepšené rozložení tlaku také usnadňuje hladký přechod od přímé jízdy k zatáčení. Největší výhody MRT se projevují, když pneumatika pracuje v extrémních podmínkách – při zatáčení a ve vysokých rychlostech. MRT také zajišťuje přesnou reakci na řízení, což umožňuje řidiči rychleji reagovat.

 

Zatímco MRT zajišťuje přilnavost a stabilitu, unikátní technologie hybridního bezešvého pásu – vytvořená z velmi pevných a žáruvzdorných materiálů – limituje deformace pneumatiky, které mohou být způsobeny při jízdě ve vysokých rychlostech. Speciálně optimalizovaný dezén nabízí nepřekonatelné jízdní vlastnosti. Tuhá, široká vnitřní ramena a pevná žebra zlepšují přilnavost a stabilitu pneumatiky, zatímco přímé drážky a středové žebro jsou vytvořeny tak, aby pneumatika odolala manévrům při vysokých rychlostech. Strategicky umístěné bloky na vnější straně běhounu dodávají pneumatice stabilitu při jízdě do zatáček.

 

Od svého uvedení byla pneumatika Dunlop SP Sport Maxx, předchůdkyně nové Sport
Maxx GT, rozsáhle testována a slavila úspěchy po celém světě, což následně upevnilo pozici pneumatik Dunlop v luxusním sportovním výkonnostním segmentu. Dunlop je celosvětově klasifikován jako jeden z nejlepších výrobců originálního příslušenství
. Navíc tato pneumatika prokázala svoje schopnosti na prestižním německém šampionátu cestovních automobilů „Deutsche Tourenwagen Masters“ (DTM), jehož výhradním dodavatelem pneumatik je právě Dunlop. Pneumatika Dunlop SP Sport Maxx je uznávána v mnoha významných automobilových časopisech a získala si vynikající pověst i mezi výrobci automobilů.

 

Nová SP Sport Maxx GT je vhodná pro automobily v rozpětí od Lamborghini až k Mini a umožňuje vášnivým řidičům využívat každý den pravou závodní technologii.

 

 

Rozměrová řada:


235/40Z R18 (95Y) XL

245/40Z R18 (97Y) XL

255/35Z R18 (94Y) XL

285/35Z R18 (101Y) XL

235/35Z R19 ZR XL

255/40Z R19 ZR XL

285/35Z R19 ZR

295/30Z R19 (100Y) XL


 

Dunlop

Dunlop je jedním z předních světových výrobců špičkových pneumatik s impozantní historií úspěchů v motoristickém sportu. Rozsáhlé zkušenosti na závodním poli vedly Dunlop k zavádění inovačních technologií rovněž u pneumatik určených k běžnému použití. Dunlop se vždy soustředí na zajištění maximálního požitku z jízdy, a proto nabízí všem motoristům výkonné a odolné pneumatiky využívající nejnovější technologie, včetně pneumatik s technologií RunOnFlat, které jsou využívány např. automobily BMW řady 1 a 5. 

 

Pneumatikami Dunlop své automobily standardně vybavuje mnoho předních světových výrobců automobilů takových značek, jako jsou Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche a TVR.

 

Více informací naleznete na stránkách www.dunlop.cz.


 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák, nový mistr Octávia cupu v Mostě, foto : P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose