www.car.cz
 

FRANKIE TRUCK RACING TEAM na návštěvě v Lyonu
     15.3.2007 17:57 - tisková zpráva


Dobré vztahy mezi Renault Trucks France, Renault Trucks Česká Republika a Renault Trucks CZ Racing Team existují již několik let. Český závodník Frankie Vojtíšek a jeho team již od roku 2000 reprezentují značku Renault Trucks v mistrovství Evropy FIA v kategorii sériových tahačů.
 
Frankie až dosud závodil s Renaultem Premium 420 Dci, ale pro mistrovství Evropy v roce 2007 připravuje se svým teamem zcela nový závodní stroj na podvozku silničního tahače New Renault Premium s motorem Dxi13.

Vedení společnosti Renault Trucks France pozvalo Frankieho a členy Racing Teamu, na návštěvu a prohlídku určitých oddělení továren v Lyonu. Návštěva se uskutečnila ve dnech 16. až 18. října 2006 a hned úvodem je nutno říci, že byla velmi pečlivě připravena.

Hostitelé měli připravena stále nová překvapení, takže na závěr prvního dne byla opravdu výjimečná možnost nahlédnout do oddělení, v němž se návrhy vzhledu nových typů nákladních automobilů, hlavně kabin, v podobě nesčetných skic celků i detailů nejen rodí, ale kde se také modely nových automobilů krok za krokem stavějí. Například ty úplně první kabiny jen z hliníkových profilů a desek překližky, přičemž tvarově nové díly jejich interiéru se obvykle vyrobí z polyuretanové pěny. Tyto velké makety, zhotovené ve skutečné velikosti, jsou elektronickými měřidly propojeny s počítači, barevnými obrazovkami a plottery.
 
Návrhář má možnost podobu a proporce budoucí kabiny si velmi rychle prohlédnout u stolu a také si může vytisknout její výkres. Pokud se mu něco nezdá dost dobré, může to na obrazovce změnit, potřebné rozměry přenést na elektronická měřidla zpátky do dílny a rozestavěná maketa může být podle nich detailně upravena. Je to dost náročná a složitá práce: všechno musí být nejen hezké a příjemné na pohled, ale připravovaná kabina musí vyhovět mnoha závazným normám především o bezpečnosti, ergonomii a hygieně, její interiér musí dobře odolávat každodennímu provozu a exteriér korozi.
 
Návštěva ve stylovém oddělení byla ukončena velice hezkým způsobem: mladí designéři věnovali Frankiemu dva listy velkého formátu, na nichž jsou kresby jeho budoucího závodního vozu New Renault Premium v plné jízdě.

Za pozvání k návštěvě Lyonu patří poděkování prezidentovi Renault Trucks panu Stefanovi Chmielewskimu, dále lidem z Renault Trucks, kteří vše připravili a dík patří i Kláře Strakové z Renault Trucks ČR.
 
PR
 
 
oficiální stránky týmu : http://www.frankie.cz

 
 
Fotogalerie:   Böttcher rally Vyškov od Pavla Paláčka

 
zvětšit
Pech

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose