www.car.cz
 

Lipský automobilový veletrh v dubnu ! V centru pozornosti auta s křídlovými dveřmi
     16.3.2007 11:27 - tisková zpráva


  AMI Plus: Senzační rámcový program 
 
V centru pozornosti auta s křídlovými dveřmi

Atraktivní přehlídky v rámci lipského veletrhu AMI přitahují velkou pozornost návštěvníků. Od roku 1996 obdivovaly nejrůznější expozice již statisíce fanoušků, mediální ohlas se počítá na miliony vydání. Téma auta s křídlovými dveřmi na AMI 2007 se věnuje jednomu z nejnapínavějších aspektů automobilového vývoje. Ve skleněné hale výstaviště shromáždí pořadatelé více než 30 pozoruhodných vozidel ve čtyřech kategoriích výstavy. V části nazvané sportovní vozy upoutá pozornost návštěvníků mimo jiné Lamborghini, které je považováno za prototyp všech těchto vozů. V části legendární vozy budou k vidění kromě klasika Mercedes SL 300 také filmové auto ze snímku "Návrat do budoucnosti“ De Lorean a slavný sportovní vůz Melkus RS 1000. V oblasti Concept Cars se můžeme těšit nejen na aktuální modely německých a mezinárodních firem, ale i na designové studie z minulých let, mezi nimi zvučná jména jako Rinspeed, Bertone a Pininfarina. Společně s časopisem AUTOTUNING bude představeno osm neobyčejných přestaveb soukromých vozů v oblasti tuning. Zlatý hřeb veletrhu - všechny modely se představí s otevřenými dveřmi - obrázek, který oběhne svět.

Živoucí zvláštní přehlídky

Zvláštní přehlídka na podporu dorostu v německé automobilové branži "zaměstnání v automobilovém průmyslu- šance pro znalce" představí ve skleněné hale ve spolupráci se šesti výrobci moderní zaměstnání týkající se automobilů. Díky atraktivnímu spojení přehlídek automobilové techniky, informací a zábavy budou ukázány velmi živou formou možnosti vzdělávání i vývojové šance. Mladí lidé před výběrem povolání si zde mohou udělat obrázek o zaměstnání v branži a jeho požadavcích.

Dráha pro offraod a Honda Racing Slalom

Na venkovní ploše očekávají návštěvníky napínavé terénní jízdy se zajímavými elementy jako jízda do vrchu nebo jízda bokem pro klasické terénní vozy a SUV (Sport Utility Vehicles). 15 značek terénních vozů z USA, z Asie a Evropy dá pro tento praktický test k dispozici své aktuální modely. V roce 2006 se aktivně zúčastnilo těchto testů 31 600 návštěvníků veletrhu.

Jízdu na hranici možností nabízí Honda. V rámci Honda Racing Slalom se může postavit na start testovací jízdy v novém modelu Honda Civic Type R každý zájemce s platným řidičským průkazem. Tento vůz oslaví na AMI zároveň svou premiéru. V tomto slalomu je důležitá hlavně zručnost. Akce nazvaná Toyota Formel 1 Truck zavede návštěvníky do vzrušujícího světa Formule 1. Pro vystresované řidiče, kteří musí parkovat ve velkoměstech, nabízí AvD a Auto Bild na venkovní ploše soutěž v parkování, při níž jde hlavně o rychlost a zručnost.

Zkušební jízdy a akce šetříme pohonnými hmotami

AMI nabízí kvalitativně a kvantitativně jedinečnou nabídkou v rámci evropských automobilových veletrhů: lipské výstaviště a jeho okolí se stanou rájem zkušebních jízd. Předpokládá se, že 20 vystavovatelů nabídne zkušební jízdy v téměř 120 nejnovějších modelech osobních i užitkových vozů. Na AMI 2006 využilo této jedinečné možnosti 15 000 návštěvníků veletrhu.
Hlavním cílem akce nazvané "šetříme pohonné hmoty“ pořádané svazy
DVR a VDIK je zprostředkovat řidičům povědomí o správné jízdě během testovacích jízd v aktuálních modelech různých vystavovatelů na ulicích Lipska. Této akce se vloni zúčastnilo 1 500 zájemců.

Fórum auto-kniha

Společně s předními knižními vydavatelstvími pořádá AMI Fórum auto-kniha. Hlavním tématem tohoto fóra je automobilová literatura. Návštěvník zde najde četné tituly od nádherných obrázkových encyklopedií až po návody na opravy. 13. dubna vyhlásí Motor Presse Club e.V. nejlepší automobilové knihy roku.

Cestování motorovým sportem

V rámci zvláštní výstavy "Cesta v čase padesáti lety motorového sportu ve svazu ADMV" v hale 1 představí svaz ADMV, který v roce 2007 slaví 50. výročí založení, techniku motorového sportu z pěti desetiletí. Návštěvník uvidí historické závodní vozy, motocykly, auta na rallye, crossové vozy, motocykly se sajdkáru a dokonce závodní čluny. V části výstavy nazvané "Svaz ADMV dnes" bude prezentován aktuální motorový sport.
Viz také : www.admv.de

Tuning East

Výjimečné přestavby východoněmeckých a východoevropských automobilů ukáže zvláštní přehlídka "Tuning East“ v hale 3. Časopis AUTOTUNING představí deset pozoruhodných exemplářů, mezi nimi např. Trabant s 200 HP.
AvD/AutoBild: Party Formule 1

Horečka Formule 1 na AMI AMI: 14. a 15 dubna zvou AvD a Auto Bild všechny příznivce motorového sportu k živému přenosu Grand Prix z Bahrajnu na svůj veletržní stánek v hale 5. Mezi účastníky party, kteří si správně vsadí na vítěze, bude vylosována atraktivní cena.

Akční centrum bezpečnosti silničního provozu

I v roce 2007 si mohou návštěvníci ve speciálním akčním centru vyzkoušet různé simulátory (simulátor nárazu, testy správné reakce a zraku, počítačové hry a další) a na vlastní oči se seznámit s moderní policejní technikou - zúčastnit se může každý. Akční centrum organizují instituce jako DRK, Německá rada bezpečnosti silničního provozu, Německá silniční stráž a zemské policie Braniborsko, Sasko, Sasko- Anhaltsko a Durynsko. Na venkovní ploše budou navíc probíhat ukázky tréninku bezpečné jízdy DVR pro osobní a terénní vozidla a pro transportéry. Rozsáhlou nabídku doplní
také ukázka historické záchranné akce s originálními vozy z NDR.

Akce Bundeswehru "jezdit lépe“ podesáté

Na desátém ročníku akce Bundeswehru "jezdit lépe“ v rámci Auto Mobil International je očekáváno 5 000 vojáků. Tato společná akce pořádaná společností Leipziger Messe, Úřadem ozbrojených sil, firmou Peugeot, svazy VDIK a ADAC Sasko se koná pod záštitou spolkového ministra obrany Franze Josefa Junga a klade si za cíl, dát mladým vojákům návod, jak jezdit bezpečněji. Na několika stanicích si mohou vojáci vyzkoušet své schopnosti při řízení automobilů. Mezi všemi aktivními účastníky se vybere vítěz soutěže. Hlavní cenou je víkendový pobyt při konání závodu Formule 1 na Nürburgringu.

Nová zvláštní přehlídka se věnuje stavbě karosérií

Velmi žádaným tématem se v minulých letech staly nové techniky výroby karosérií. Na veletrhu AMITEC 2007 nabídne nová zvláštní přehlídka pohled na tradiční i nové techniky stavby karosérií a údržby vozidel. Tento projekt podporuje Saský zemský cechovní svaz výrobců karosérií a vozidel.

Akční den autoškol 15. dubna

Akční den autoškol se setkává s velkým ohlasem. Každoročně se ho účastní více než 10 000 mladých řidičů, žáků a učitelů autoškol. V odborných fórech a diskusních kroužcích si mohou odborní učitelé vyměnit své zkušenosti s aktuálními tématy. Ve skleněné hale budou vystavena nejnovější vozidla určená pro autoškoly a odborné poradenství slibují speciální poskytovatelé vybavení, software a učebních pomůcek. Partnery společnosti pro tento akční den jsou Spolková asociace svazů učitelů autoškol (BVF) a její zemské svazy. Poprvé bude v Lipsku zasedat Evropská asociace učitelů autoškol EFA.

Den firemních zákazníků 16. dubna

Den firemních zákazníků chce oslovit svou speciální nabídkou všechny, kteří využívají automobily v rámci svého povolání. Kromě vedoucích pracovníků a spolupracovníků firem s velkým vozovým parkem se tento den zaměřuje především na majitele jednotlivých vozidel a na provozovatele malých vozových parků do deseti vozů. Budou zde představeny aktuální osobní automobily, transportéry a lehká užitková vozidla pro různé využití v transportu, obchodu, živnosti. K tomu se přidají také speciální nabídky např. z oblasti navigace, managementu vozových parků, leasingu, financování a pojištění. Kompetentní pracovníci na veletržních stáncích nabídnou rozsáhlé poradenství. Odbornou a obsahovou kompetenci zaručuje spolupráce s tituly vydavatelství Holzmann Verlag "Deutsche Handwerks Zeitung“ a "handwerk magazin“. Vydavatelství udělí v rámci AMI podruhé cenu čtenářů "Šéfovo kombi roku“.

Den taxíkářů 17. dubna

Den taxíkářů zve do Lipska pojedenácté podnikatele, řidiče a zaměstnance taxislužeb a půjčoven automobilů. Každoročně využije nabídku tohoto speciálního dne více než 3 000 taxikářů. Na stáncích výrobců automobilů jsou v tento den připraveni kompetentní pracovníci. Ve skleněné hale budou vystaveny aktuální vozy, speciální vybavení a příslušenství. Aktuálním tématům taxikářského řemesla se budou věnovat semináře a diskuze. Den taxikářů je podporován Německým svazem taxislužby a půjčoven automobilů (BZP).

Den začátečníků v profesi 18. dubna

V centru 10. "dne začátečníků v profesi“ se nachází mimo jiné zvláštní přehlídka na podporu dorostu německého automobilového průmyslu, která představí ve skleněné hale moderní zaměstnání týkající se automobilů.
Na stáncích mnoha vystavovatelů poradí personální pracovníci žákům vyšších tříd, zájemcům o učňovské místo, učňům, studentům, absolventům a mladým nezaměstnaným, jaké jsou možnosti vzdělávání, kvalifikace a kariéry v jejich podnicích. Workshopy informují o zaměstnáních v automobilovém průmyslu i o možnostech vzdělávání v branži. Renomované vysoké školy představí své studijní obory. Partnery tohoto akčního dne jsou Spolková agentura práce, Řemeslnická komora Lipsko, IHK Lipsko a IKK Sasko.

 

LIPSKÉ VELETRHY
Výhradní zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku
SEPP International s.r.o.
www.lipske-veletrhy.cz

Internet: http://www.ami-leipzig.de
http://www.amitec-leipzig.de
 


 
 
Fotogalerie:   Novinky pro rally a okruhy v Ženevě fotili Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose