www.car.cz
 

CITROËN Cruise Crosser. Návrat ke starým kořenům
     16.3.2007 19:50 - tisková zpráva


Mezi jedno z největších lákadel Ženevského autosalonu patřilo konceptu značky Citroën – Cruise Crosser.

 

Před pětaosmdesáti lety uskutečnil André Citroën první přejezd Sahary. V roce 1922 zdolalo pět polopásových citroënů nehostinný terén na trase z Alžírska do Francouzské západní Afriky. V letech 1924 a 1931 pak pokračoval legendární zakladatel značky v dalších přejezdech v Africe a Asii (Croisiére Noir, Croisiére Jaune) a předvídavě tak rozpoznal možný ekonomický, společenský, vědecký a kulturní význam podobných automobilových misí.

 

Z těchto kořenů také vyrostl současný koncept vozu Cruise Crosser, auta pro jakýkoli terén. Vytvořili ho společně ve škole Espera Sbarro a v Citroën Styling na bázi prvního luxusního SUV značky, C-Crosser, jako třínápravovou šestikolku. Tedy s inspirací v obdobném řešení tehdejších polopásových vozidel pro Saharu. Počet náprav a kol umožňuje ideální přenos síly motoru na jakémkoli povrchu, od sněhu, přes písek až po bláto.

 

Vůz pro off-roadové dobrodružství ale také poskytuje značnou dávku jízdního komfortu. Je nepřehlédnutelný pro svou oranžovou barvu i červené ornamenty po stranách, které charakterizují jeho poslání – projet všude, na severu či jihu, na východě či na západě. Nabízí také hodně prostoru ve dvou řadách sedaček, ale i ve třetí, odnímatelné řadě, na níž mohou cestovat i neplánovaní spolucestující. Při vyjmutí těchto sedaček se ve voze otevírá značně rozměrný zavazadlový prostor, který pojme náklad rozličného charakteru. Pohodlné nastupování zpříjemní prahy po obou bocích vozidla.

 

Cruise Crosser má impozantní interiér. HiTech design umocněný koženými sedačkami dokumentuje nejen sportovního ducha automobilu, ale i komfort, podtrhuje výkonnost, kvalitu a funkčnost každého detailu. Cestující mají pocit komfortu a bezpečí i na nejkrkolomnějších horských cestách zejména díky možnosti zapojení třetí nápravy, která je poháněna elektricky. Řidič má pro případ nouze k dispozici také dvojici vyprošťovacích plošin. Navigační systém a DVD přehrávač poskytnou potřebné cestovní pohodlí.

 

Nový koncept nabízí dokonalé off-roadové dobrodružství, ovšem nikoli na úkor přírody a životního prostředí. Vůz disponuje hybridním pohonem kombinujícím dieselový motor s elektrickým a například při využití třetí nápravy je dokonce vozem s nulovými emisemi. Tento „concept car“ je tak důkazem toho, že auta nemusejí přírodě jen škodit, ale že mohou být i její součástí a doslova s ní splynout.  

 

Simona Klavrzová
PR manager

 
 
Fotogalerie:   Zajímavosti ze Ženevy od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose