www.car.cz
 

Ženeva 2007: Překvapení od Opelu: Studie GTC
     17.3.2007 12:24 - tisková zpráva


Světová premiéra autosalonu v Ženevě

V předvečer prvního novinářského dne letošního 77. autosalonu v Ženevě se Opel postaral o pořádný rozruch: Ve světové premiéře se novinářům během tradiční „GM Premiere Night“ nečekaně představila výrazná studie Opel GTC Concept (Gran Turismo Coupé).

 Studie GTC Concept, která prozatím završuje nový designerský trend značky Opel, naznačuje, jakým směrem se styling Opelu bude ubírat v příštím období. Kromě atraktivních křivek a ploch se výrazné čtyřmístné kupé pyšní unikátními světlomety z LED diod a stejnou technologii využívají koncová světla.  

 „Vzrušující studie GTC Concept, která netají svoji dynamiku a zároveň udivuje flexibilitou interiéru, zosobňuje hodnoty, na kterých bude Opel do budoucna stavět svoji image,“ říká Alain Visser, výkonný ředitel Opelu odpovědný za evropský marketing. „Opel chce, aby jeho modely byly ještě více osobité a sebevědomé – přesně tak, jak ukazuje studie GTC Concept.“

 Charakteristickým rysem studie GTC Concept (délka/šířka/výška: 4830/1867/1432 mm, rozvor: 2737 mm) je zdravě agresivně stylizovaná příď s nepřehlédnutelnými hliníkovými vertikálními vstupy pro vzduch k brzdám, do kterých jsou začleněny i světlomety. Na tvar těchto otvorů se na zádi vozu odvolává i tvar koncovek výfuků. Originálním momentem je i efektní prolis ve velkých dveřích.

 Dynamika a vzrušení exteriéru se jasně zrcadlí i v interiéru vozu. Flexibilita, pro Opel tradičně silná stránka, je umocnění adaptací systému „Flex4“ – opěradla obou zadních sedadel lze překlápět samostatně pomocí dálkového ovládání, vzniklá ložná plocha je zcela rovná.

 Pro studii GTC Concept Opel vybral přeplňovaný zážehový motor 2.8 V6 o výkonu 220 kW/300 k, který svůj výkon přenáší na všechna čtyři kola.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Zajímavosti ze Ženevy od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose