www.car.cz
 

Ford Focus ST boduje na závodní trati i v showroomech
     17.3.2007 15:09 - tisková zpráva


  • Sportovní Focus ST zaznamenává impozantní prodejní výsledky
  • Nový traťový rekord na Severní smyčce Nürburgringu
/Praha/ – Ford Focus ST podpořil svoje výtečné prodejní výsledky zajetím traťového rekordu na nejslavnějším závodním okruhu v Německu.

Focus ST, vyvinutý oddělením Ford TeamRS, uzavřel loňský rok s 15 500 prodanými kusy. Tím vysoko překonal očekávání Fordu. Sportovní vůz s přeplňovaným motorem o výkonu 225 PS si získal oblibu zákazníků zejména na klíčových evropských trzích. Ve Velké Británii Ford prodal 6800 kusů a v Německu 2500. Ve Švýcarsku si Focus ST koupilo 1100 zákazníků, což představuje téměř třetinu (29,3 %) všech Focusů prodaných na tamním trhu!

Focus ST vyvinuli nadšenci pro nadšence,“ říká ředitel oddělení Ford TeamRS Jost Capito. „Jeho popularita vysoko překročila naše odhady – což dokazuje, jak moc si příznivci sportovních vozů cení kombinace silného motoru a výjimečné ovladatelnosti s vhodností pro každodenní provoz.“

Rekord na Nürburgringu

V návaznosti na vynikající prodeje a zisk poháru konstruktérů v rallyovém mistrovství světa zavítal Focus ST v prosinci 2006 na Severní smyčku Nürburgringu. Ford TeamRS byl přesvědčen, že Focus ST dokáže stanovit nový traťový rekord pro svůj tržní segment.

Zkušený německý závodník Patrick Berhnard se pokusil o rekord se zcela sériovým Focusem ST, jaký je k dostání u každého dealera Ford. Navzdory obtížným zimním podmínkám zajel legendární okruh o délce 20,8 km v čase 8 minut 35 sekund – a pasoval tak Focus ST do role držitele rekordu ve své kategorii.

Berhnard, známý svým angažmá ve formuli 3 a v německém mistrovství cestovních vozů, dosáhl na trati čítající 73 zatáček průměrné rychlosti 145,5 km/h. Rekordní kolo označil za „výsledek týmové práce“ celého oddělení TeamRS, které Focus ST vytvořilo.

„Je úžasné, že jsme dokázali něco takového se sériovým vozem, který si může koupit kdokoli,“ dodal Berhnard.

Rostoucí popularita Focusu ST

Prodeje Focusu ST byly v roce 2006 o 50 % vyšší, než naznačovaly prognózy Fordu. Tento sportovní vůz si však oblíbili zákazníci i mimo Evropu. Focus ST se skvěle prodává i na tak rozmanitých trzích, jako je Jihoafrická Republika, Austrálie, Japonsko, Taiwan či Mexiko.

Montážní továrna v Saarlouis – kde Focus ST vzniká společně s ostatními modely Focus – si na nedostatek práce nemůže stěžovat.
 
Ford

 
 
Fotogalerie:   Fabia S2000- oficiální foto (Škoda Auto, březen 2007)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose