www.car.cz
 

Nové alfa-numerické pojmenování vozů Hyundai
     17.3.2007 15:27 - tisková zpráva


Hyundai i30 – vítejte do i-světa

  • zcela nový model Hyundai i 30
  • nové alfa-numerické pojmenování vozů

Zatímco v minulosti byly názvy pro vozidla Hyundai vybírány tak, aby vyjadřovaly vlastnosti neodmyslitelně spjaté s jednotlivými modely značky Hyundai, nyní se společnost rozhodla pro více celostní přístup k pojmenování svých modelů. Budoucí názvy vozidel budou orientovány na technologii a budou mít společný základ, snáze pochopitelný pro všechny.

Hyundai se rozhodl pro alfa-numerické pojmenování, které vytvoří vazbu mezi technologií a základními hodnotami Hyundai. V písmenu „i“ nalezla společnost Hyundai písmeno, které dokáže nést obě poselství. Písmeno „i“ je tradičně využíváno jako ikona pro technologické výrobky. Navíc, jakožto často používaná ikona, je „i“ již zavedené po celé Evropě.

Nadto je „i“ součástí příslibu značky Hyundai. V devadesátých letech společnost Hyundai změnila své celkové zaměření a posunula se od své původní filozofie výroby „cenově výhodných“ vozidel směrem k sofistikovanějšímu profilu. Dnes je úmysl „inspirovat“ jedním ze základních kamenů značky Hyundai. Písmeno „i“ přihlíží k tomuto faktu.

Model i 30 je prvním vozem Hyundai nesoucím písmeno „i“ ve svém názvu. Číslo 30 je numerickým ekvivalentem přiděleným segmentu vozidla. V tomto případě evropskému segmentu C.

i + číselný ekvivalent písmene označujícího segment:

  • i10 = segment A
  • i20 = segment B
  • i30 = segment C
  • i40 = segment D
  • i50 = segment E

U budoucích odvozených modelů nebo modelů spadajících do speciálních segmentu budou k písmenu „i“ připojována další písmena, například:

i30 CW = segment C cross-wagon

Toto nové alfa-numerické pojmenování bude používáno pouze u vozidel prodávaných v budoucnosti v Evropě, přičemž názvy stávajících modelů nebudou okamžitě nahrazeny tímto novým pojmenováním.

 

Hyundai Motors CZ


 
 
Fotogalerie:   Motoskijöring Rýmařov 2005 od Milana Spurného, www.disty.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose