www.car.cz
 

OMV se zaměřuje na segment komerční silniční přepravy
     20.3.2007 21:55 - tisková zpráva


OMV míří na pozici předního partnera evropského přepravního průmyslu

u            OMV se zaměřuje na segment komerční silniční přepravy

u            První čerpací stanice OMV EuroTruck jsou v Rakousku. Do roku 2009 jich ve střední Evropě bude celkem 45. V České republice ještě tento rok zahájí provoz celkem 4 stanice.   

u            Balíček produktů a služeb OMV EuroTruck optimalizuje správu vozových parků, plánování tras a nákladů

OMV, přední ropná a plynárenská společnost ve střední Evropě, vstupuje do přepravního průmyslu. Jejím cílem je dosáhnout pozice předního evropského partnera v segmentu komerční silniční přepravy. Proto OMV otevírá novou síť čerpacích stanic, které jsou na míru navrženy potřebám přepravních firem. První tři stanice se značkou OMV EuroTruck byly právě otevřeny v Rakousku. Do roku 2009 vznikne podél hlavních středoevropských tahů síť 45 čerpacích stanic OMV EuroTruck.

V České republice budou ještě tento rok otevřeny celkem 4 stanice. Kromě sítě čerpacích stanic přináší nová značka i produkty a služby, které přepravnímu průmyslu nabízí rozsáhlé možnosti pro řízení vozových parků, plánování tras, zjednodušení administrativy a optimalizaci nákladů.       

Podle Bílé knihy evropské dopravní politiky 2010 bude v roce 2010 silniční přeprava v Evropské unii o 43 % vyšší než v roce 2005. V nových členských státech EU bude vyšší o 121 %. Tím se také zvýší spotřeba motorové nafty.   

Evropský přepravní průmysl se potýká s rostoucími náklady. V centru našeho zájmu jsou potřeby zákazníka, proto jsme produkty a služby nabízené pod značkou OMV EuroTruck navrhli tak, aby umožnily přesné plánování tras, transparentní řízení vozového parku a zjednodušily administrativu.  OMV EuroTruck svým klientům poskytuje kompletní servis, díky kterému mohou řízení nákladů zefektivnit,“ okomentoval novinku OMV zástupce ředitele Gerhard Roiss.

Do roku 2010 chce OMV v přepravním průmyslu zvýšit prodej motorové nafty ze současných 800 na více než 1 600 kilotun. Tím by společnost dosáhla v tomto odvětví 20% tržního podílu.   

 

 

Nová síť čerpacích stanic OMV EuroTruck

Pro potřeby evropského přepravního byznysu vytvořila společnost OMV síť bezobslužných čerpacích stanic. Těžká nákladní vozidla na nich mohou tankovat pohonné hmoty rychle a jednoduše. Stanice nabízí motorovou naftu a kapalinu AdBlue, která snižuje emise. První tři stanice OMV EuroTruck se otevřely v Rakousku.

Ještě letos bude v Rakousku uvedeno do provozu dalších 5 stanic. Ve Slovinsku to bude také 5 a v České republice 4. Do roku 2009 bude síť tvořit 45 čerpacích stanic, umístěných na hlavních středoevropských tazích.     

Bezhotovostní platby s kartou OMV EuroTruck Card
Karta OMV EuroTruck Card umožní na nových čerpacích stanicích bezhotovostní platbu. Zákazníci mohou kartu využít i na ostatních pumpách OMV a na více než 300 stanicích Routex4Truck ve 30 evropských zemích. Kartou lze platit i mýtné a další silniční poplatky.

Plánování tras s aktuálními cenami
Na konci roku bude spuštěna služba ulehčující plánování tras. Díky přístupu k aktuálním informacím o cenách na čerpacích stanicích a také díky na míru ušitým podmínkám jednotlivým zákazníkům si budou firmy schopny přepravu zboží optimalizovat.

Snížení výdajů na administrativu a vyšší bezpečnost
Nástroj OMV EuroTruck Fleet Online umožní efektivnější řízení vozových parků. Zákazník díky němu může centrálně spravovat všechny transakce uskutečněné prostřednictvím karty OMV EuroTruck Card. Všechny jednotlivé transakce budou transparentně zahrnuty do jediné faktury. OMV také na požádání vyřídí časově náročnou refundaci daně z přidané hodnoty na pohonné hmoty a služby.  Tento systém fakturace bude uveden do provozu do konce roku 2007.

Platební terminály budou vybaveny online spojením s OMV. To zabrání případnému zneužití karty OMV EuroTruck Card. V roce 2007 budou takto vybaveny české stanice OMV EuroTruck, do roku 2009 budou on-line terminály na všech 45 stanicích.  

 

Doplňující informace:

 

OMV Česká republika

Skupina OMV působí v České republice od roku 1991, kdy zde založila svoji 100% vlastněnou dceřinou společnost OMV Česká republika, s.r.o., s centrálou v Praze. Nejdůležitější událostí v historii firmy byla akvizice sítě čerpacích stanic Aral v říjnu 2005. Tím získala OMV 18% podíl na trhu, a stala se tak jedničkou českého trhu. OMV v České republice přímo zaměstnává 106 lidí, nepřímo pak 1 800. Společnost se zabývá především prodejem pohonných hmot prostřednictvím svých 219 čerpacích stanic po celé České republice.

Všechny stanice jsou efektivně rozmístěné na dálnicích, frekventovaných silnicích a ve větších městech. Kromě pohonných hmot nejvyšší kvality nabízejí svým zákazníkům další služby včetně provozu oblíbených VIVA Shopů, v nichž si je možno vybrat z široké nabídky pečiva, občerstvení a předmětů denní potřeby (momentálně je v České republice k dispozici 129 VIVA Shopů).

Skupina OMV je vedoucí ropnou a plynárenskou společností ve střední Evropě. V oblasti rafinace a marketingu je aktivní ve 13 středoevropských zemích.

OMV Aktiengesellschaft
OMV Aktiengesellschaft je jednou z největších rakouských průmyslových firem s volně obchodovatelnými akciemi. Její celkové tržby v roce 2005 činily 18,97 miliardy eur, počet zaměstnanců 40 993 a tržní kapitalizace cca 13 miliard eur. Co se týče rafinace a marketingu, je OMV aktivní ve 13 zemích. Průzkumné a těžební aktivity provádí OMV v 19 zemích pěti kontinentů. OMV podniká i v plynárenství. Kromě zázemí ke skladování plynu disponuje i celkem 2000 km potrubního systému. Ročně přepraví 47 miliard metrů krychlových zemního plynu do zemí jako je Německo a Itálie. Objem prodeje se pohybuje okolo 14,11 miliard kubických metrů. Skupina OMV vlastní i podíly v integrovaných chemických a petrochemických podnicích – 50 % ve společnosti AMI Agrolinz International GmbH a 35 % ve společnosti Borealis A/S, která je jedním z největších světových výrobců polyolefínů. Dále vlastní 51% podíl ve společnosti Petrom SA, 50% podíl ve společnosti EconGasGmbH, 45% podíl v rafinační síti BAYERNOIL a 10 % v maďarské ropné a plynárenské společnosti MOL.

Po odkupu většinového podílu v největší rumunské ropné a plynárenské společnosti Petrom SA se společnost OMV stala největší ropnou a plynárenskou společností ve střední Evropě se zásobami ropy a zemního plynu přes 1,3 miliard barelů ropného ekvivalentu, denním objemem těžby 324 000 barelů a roční kapacitou rafinérií 26,4 milionů tun. OMV v současné době provozuje 2 540 čerpacích stanic ve 13 zemích. Tržní podíl skupiny v oblasti rafinace a prodeje v Podunají dosahuje 20 %.

Svoji pozici v Evropě OMV posílila i nedávnou akvizicí 34,96 % Petrol Ofisi, přední společnosti na tureckém trhu.

V červnu 2006 OMV založila OMV Future Energy Fund, plně vlastněnou pobočku, která má podporovat projekty zaměřené na obnovitelné zdroje energie. S více než 100 miliony eur má přispět k zahájení přeměny z ryze ropné a plynárenské společnosti na energetickou skupinu, která ve svém portfoliu počítá i s obnovitelnými energiemi.   

OMV: korporátní společenská odpovědnost

Společnost OMV se plně zavazuje, že bude plnit hodnoty stanovené ve vlastním kodexu. Jde především o spoluodpovědnost za sociální a životní prostředí ekonomicky slabých regionů. OMV si zakládá na tom, že se věnuje i záležitostem, které se k jejímu působení vztahují ekonomicky, sociálně a environmentálně. Všechny aktivity na podporu společenské odpovědnosti se zaznamenávají v půlročních zprávách vytvořených podle směrnic globální iniciativy k podávání zpráv (Global Reporting Initiative).

 

Internet:

http://www.omv.com

 

Ewing Public Relations

Jan Hrabovský 


 
 
Fotogalerie:   Novinky pro rally a okruhy v Ženevě fotili Pavel a Tonda Malí

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose