www.car.cz
 

Würth spritntrally Vsetín se jede jako volný podnik
     tisková zpráva


Würth spritntrally Vsetín se jede jako volný podnik v rally. Mimo absolutního pořadí ( včetně WRC ) jsou vypsány klasické kategorie ve sk.N a sk.A ve všech objemových třídách, skupina produkčních vozů a sk. Super 1600. Rally se mohou účastnit také historické vozy, které však budou bojovat jen v samostatném pořadí bez rozdílů tříd a také terenní vozy sk.T.

Rally se měla původně konat v termínu 17.4. 2004. Po termínové kolizi s Matador rally Půchov, která se jede částečně po stejných tratích, byl termín přesunut na 4 a 5.6.2004. Připraveno je 7 rychlostních zkoušek o celkové délce cca58 km. Nejdelší RZ je klasická, obnovená zkouška Vesník - Malá Bystřice, která se v této verzi jezdila už v osemdesátých letech i při Barum rally. Další rychlostní zkouškou bude RZ Valašská Bystřice - Vidče a třetí RZ v řadě bude zkouška Velk Lhota - Bystřička. Tato RZ bude nejen velmi atraktivní, ale i jezdecky nesmírně obtížná. Celá totiž vede z kopce a ve své polovině odbočuje na známou jednosměrnou silnici v okolí přehrady Bystřička.

Würth sprintrally Vsetín má na své trati také několik zajímavostí. Především se jedná o klasickou rally „ na pětníku“, kdy nejvzdálenější místo od startu rally je cca 18km. Druhou zajímavostí je přejezd mezi RZ Vesník a RZ Vidče. Ten povede po místní silnici přes Santov, tedy po nádherné úseku, který je využíván jako část rychlostních zkoušek v dřívějších ročnících Valašské i Barum Rally. Würth sprintrally Vsetín tak dává vzpomenout na rally minulého století, kdy přejezdové etapy běžně vedly po penetrovaných, šotolinových, nebo lesních cestách.

Tisková informace č.2
připravil Pavel Vaculík




 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose