www.car.cz
 

Radka Mifku v Okříškách odsunulo dozadu učení na vodě a chyby
     26.3.2007 20:24 - tisková zpráva


Desítku odplavil déšť a sněhová bariéra

 

Povzbuzeni průběhem klatovské soutěže nastoupili Radek Mifka se spolujezdcem Tomášem Plachým na start Rally Vysočina. Štěstí jim však ani tentokrát nepřálo …

 

Letošní prioritou Radka Mifky je kompletní seriál MMČR, přesto by se rád objevil v rámci získávání zkušeností a testování i na vybraných podnicích dalších dvou šampionátů. To byl hlavní důvod startu na Vysočině, kde si chtěl nejen vyzkoušet „velké“ brzdy, ale také odčinit loňský výpadek krátce před polovinou soutěže. Před startem jsem si nedával výrazné cíle. Poznal jsem, že potřebuji hlavně jezdit a s odjetými kilometry přichází i postupné zrychlování,“ vrátil se na začátek rally Radek Mifka.

 

Plány však dostaly už v úvodní sekci soutěže pořádnou trhlinu. Na úvodním testu způsobily citelnou ztrátu hodiny, což se opakovalo společně se zhasnutým motorem i na návsi v Opatově (RZ4). V té chvíli však již posádka týmu Křenek Motorsport figurovala v samém závěru výsledkové listiny.

 

Za svou krátkou soutěžáckou kariéru jsem toho odjel na vodě minimum a to bylo v úvodu soutěže znát. Navíc jsem se nevyvaroval jezdeckých chyb. Největší přišla krátce po startu RZ3, která nás stála sedm minut. V pravém odbočení jsem škrtnul přídí lanceru o sněhovou bariéru, ta auto roztočila a skončili jsme v příkopu. Jen za pomoci diváků jsme mohli pokračovat dále, za což jim patří obrovský dík,“ přiznal Mifka.

 

Alespoň druhá sekce soutěže přinesla posádce zlepšení nálady. Tři časy v závěru první desítky byly citelnou psychickou vzpruhou. „Škoda, že soutěž byla už u konce,“ smutnil šestadvacetiletý pilot.   

 

Dalším startem posádky bude Rally Agrotec Hustopeče, v rámci velkého „mistráku“ nebude chybět o čtrnáct dní později v Českém Krumlově.

 

 

Křenek Motorsport Klub   

   


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2007, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose