www.car.cz
 

Ford oznamuje prodej automobilky Aston Martin
     28.3.2007 20:30 - tisková zpráva


Společnost Ford Motor Company oznámila, že dosáhla definitivní dohody o prodeji automobilky Aston Martin konsorciu tvořenému z Davida Richardse, Johna Sinderse, Investment Dar a Adeem Investment Co. Transakce je výsledkem rozhodnutí nalézt pro Aston Martin strategického partnera, které bylo zveřejněno v srpnu 2006.

Prodej včetně všech formálních náležitostí by měl být dokončen během druhého čtvrtletí roku 2007. Transakce má hodnotu 479 milionů britských liber (19,8 mld. Kč). V rámci dohody si Ford ponechá podíl v hodnotě 40 milionů britských liber (1,65 mld. Kč). Další okolnosti transakce nelze v tuto chvíli zveřejnit.

„Prodej Aston Martinu je v souladu s restrukturalizačními plány společnosti,“ řekl prezident a generální ředitel Fordu Alan Mulally. „Aston Martin získá přístup k novému kapitálu, jehož prostřednictvím bude moci pokračovat v růstu nastartovaném pod naším vedením. Dnešní oznámení znamená přínos pro Ford Motor Company, pro Aston Martin i pro Velkou Británii. Do dalších let přejeme Aston Martinu jen to nejlepší.“

Členy konsorcia, jež se stalo novým vlastníkem britské automobilky, jsou: David Richards, zakladatel a ředitel společnosti Prodrive, která podniká v oboru motoristického sportu a technologií pro automobilový průmysl; John Sinders, zanícený sběratel vozů Aston Martin a příznivec závodního programu Aston Martin Racing; mezinárodní investiční společnosti Investment Dar a Adeem Investment Co., sídlící v Kuvajtu.

Ford Motor Company vyrábí či prodává automobily na dvou stech zemí pěti kontinentů. Po celém světě provozuje více než 100 továren, v nichž zaměstnává na 280 000 lidí. Do portfolia společnosti patří automobilové značky Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mercury, Volvo a Mazda.

 


Ford


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za závodem WTCC 2006 v Brně - foto R. Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose