www.car.cz
 

LeMans: Úspěšný první den testování pro tým Speedy Racing
     29.3.2007 09:52 - tisková zpráva


Le Castellet, Francie – za slunného počasí proběhl pro Swiss Speedy Racing Tým první testovací den na okruhu Paul Ricard ve Francii a to s jeho zcela zbrusu novým vozem Spyker. Tým úspěšně zakončil první ze dvou testovacích dnů v rámci oficiálního testu na sériálu vytrvalostních závodů Le Mans.

Speedy Garage je švýcarský dealer vozů Spyker, který sídlí v Lausanne. Do této sezony vstoupí tým s jedním, továrnou podporovaným vozem C8 Spyder pod názvem „Speedy Racing Team“ do série Le Mans. Alex Pesci, týmový manažer Speedy Racing Team říká: „Dnes se konal náš první test spolu se Spykerem Squadron a vše šlo dobře. Společně jsme také před pár týdny testovali ve Valencii, ale zde v Paul Ricard máme více času na to, abychom mohli vůz lépe poznat.“

Ještě před začátkem seriálu závodů Le Mans, který začne v půli dubna v Monze v Itálii, organizuje ACO každoročně oficiální  dvoudenní testování v Paul Ricard. Vysoce technicky náročná trať (High Tech Test Track – HTTT) v Paul Ricard je známa především pro střídání přijatelného uspořádání trati, absence kačírku a jeho modernímu zařízení.

Peter van Erp: „V jeho současné podobě s rovinkou dlouhou 1,85km, nám trť umožňuje napodobit cílové rovinky v Monze a v Le Mans.Vždy je zde velmi dobrá organizace, přísná pravidla a ty nejlepší služby a zařízení, jaké si vůbec dokážete představit. Kdyby to tak mohlo být standartně na všech okruzích…“  Dále pokračuje: „Dnes to bylo poprvé, co měl Arnaud Westenberg celkovou zodpovědnost za auto. Také pro něj to bylo velmi dobré cvičení a já jsem zároveň potěšen s tím, co předvedl.“

Dva ze tří týmových jezdců, Andrea Chiesa a Andrea Bellicchi testovali vůz v dopoledních hodinách. Třetí jezdec, který se bude s tímto týmem účastnit seriálu Le Mans - Johny Kane, závodil s vozem Aston Martin tento víkend v čínské Žuhaji. Dnes se tým soustředil na to, aby našel to správné nastavení pro nové pneumatiky Dunlop (tým zkoušel nové přední pneumatiky Dunlop, které se také používají na DTM) a dále optimální aerodynamiku.

Velmi podstatné je, že jezdci měli dostatek času na to, aby si zvykli na vůz Spyker C8 Spyder GT2R. Odpoledne si zajel 10 kol i Alex Caffi. Také pro Alexe, který bude závodit na 24h Spa s týmem Speedy Racing Team, to byla premiéra s vozem Spyker C8.

Alex Pesci: „Dnes jsme jediným vozem v třídě GT2, který nemá řízení s posilovačem. Nejedná se pouze o způsob, jak ulehčit jezdcům práci, ale také jak zlepšit cit pro řízení a zpětnou vazbu vozu. Posilovač budeme mít až na závodě v Monze. Jsme trošku za zenithem nejvyšší rychlosti, ale manipulace a celková  vyváženost vozu je velmi dobrá. Mohu tedy říci, že po prvním dnu testování jsem velmi spokojen a jsem si jist, že můžeme být v Monze dobrou konkurencí.”

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2007, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose