www.car.cz
 

Jan Kopecký po úvodním testu daleké Portugalské rallye 2007
     30.3.2007 06:40 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Portugalská rallye, Portugalsko

 

Čtvrtek, 29.března 2007, Faro

 

Čtvrtým podnikem v letošním programu startů ve vybraných soutěžích zařazených do seriálu Mistrovství světa v rallye je pro posádku Jan Kopecký-Filip Schovánek šotolinová Portugalská rallye. Nejenom pro posádku Czech Rally Teamu Kopecký je tato soutěž velkou neznámou, neboť Portugalská rallye patřila naposledy mezi elitní světové soutěže v roce 2001, kdy rozmary počasí zavinily neuvěřitelné množství bláta na rychlostních zkouškách.

 

Czech Rally Team Kopecký se na jih Evropy přesunul již s týdenním předstihem, neboť na programu byl dvoudenní test v Portugalsku, přibližně 100 kilometrů severně od servisní zóny ve městě Faro, které je vzdáleno od Kostelce nad Orlicí 3.350 kilometrů.

 

Portugalská rallye bude letošní první šotolinovou soutěží pro Jana Kopeckého pilotujícího vůz Škoda Fabia WRC. Proto tým absolvoval náročný šotolinový test, kde se ověřovaly drobné změny v rámci platné homologace na šotolinové verzi vozu a pochopitelně byl dán dostatečný prostor Janovi, aby si připomněl chování vozu na nezpevněném povrchu před startem soutěže.

 

„Do Portugalska jsme se vydali o několik dní dříve, abychom mohli v klidu zvládnout test před startem soutěže samotné. V plánu jsme měli ověření několika drobných změn, od kterých jsme očekávali pozitivní posun našeho vozu Škoda Fabia WRC na šotolině.

 

Jan během testu i oficiálního shakedownu, který dnes absolvoval čtyřikrát, chválil jízdní vlastnosti vozu. Můžeme proto test a především aplikované změny hodnotit jako přínosné. Věříme, že během rychlostních zkoušek Portugalské rallye se zlepšená ovladatelnost vozu potvrdí.

 

Pro úvodní diváckou rychlostní zkoušku jsme neměnili nastavení vozu, i když jsme očekávali, že asfaltový povrch na stadionu nebude nastavení vozu Škoda Fabia WRC pro šotolinové rychlostní zkoušky vůbec vyhovovat. Považujeme úvodní test za show a o konečném výsledku Portugalské rallye se začne rozhodovat až startem úvodního pátečního testu.

 

Během celé soutěže lze očekávat fantastickou atmosféru, neboť domácí fanoušci jsou velmi temperamentní. Pořadatele čeká ovšem mnoho práce, aby zajistili divákům i jezdcům standardní míru bezpečnosti během celé Portugalské rallye,“ řekl po úvodní erzetě vedoucí týmu Josef Kopecký.

 

Během soutěže je na programu osmnáct rychlostních zkoušek a očekávají se velmi náročné podmínky pro vůz i posádky. Páteční program je sestaven ze šesti rychlostních testů o celkové délce 120 kilometrů.

 

 

www.CzechRallyTeam.com

 

Rally de Portugal 2007 - pořadí po RZ1:

 

1. Grönholm / Rautiainen   Ford Focus RS WRC06   2:05,8 min.

2. Sordo / Marti   Citroën C4 WRC   +2,3 s.

3. Loeb / Elena   Citroën C4 WRC   +3,3

=  P.Solberg / Mills   Subaru Impreza WRC 2007   +3,3

 

5. H.Solberg / Menkerud   Ford Focus RS WRC06   +4,6

6. Hirvonen / Lehtinen   Ford Focus RS WRC06   +4,9

7. Atkinson / MacNeall   Subaru Impreza WRC 2007   +5,6

8. Carlsson / Giraudet   Citroën Xsara WRC   +5,7

=  Galli / Bernacchini   Citroën Xsara WRC   +5,7

10. Gardemeister / Honkanen   Mitsubishi Lancer WRC 05  +6,1

18. Kopecký / Schovánek   Škoda Fabia WRC   +9,7


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za závodem FIA GT 2006 v Brně - foto R. Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose