www.car.cz
 

AvD Interserie startuje v Adrii příští víkend
     31.3.2007 10:24 - Vladimír Rožánek


Na startu, stejně jako v minulých letech, budou stát stroje formule F3000, několik málo prototypů a převahu pole mají rozhodně formule do 2000ccm3, ve kterých pojede opět jeden z českých formulových matadorů.

Adria International Raceway přivítá opět dva, sedmdesáti kilometrové sprinty, které však trochu zpomalí množství pomalých zatáček a také zatáčka zvaná Micky Maus.

Mezi zúčastněnými nebude chybět loňský vítěz AvD Interserie Sprint Challenge – Rakušan Peter Milavec s formulí Lola F3000 Cosworth, která disponuje starším motorem z F1 a pro letošek opět zůstává hlavním favoritem, nejen na vítězství, ale také na nějaký ten okruhový rekord, který se mu v loňském roce povedl v Mostě a Poznani, kde se pojede i letos.

Milavcův cíl je titul, ale hodně znepříjemnit mu ho může opětovný návrat jeho krajana Ingo Gerstla, který však již odložil Penske Buick 3,2ltr. a nové náčiní se jmenuje formule Nissan 3000, se kterou byl k viděni vloni K.H.Becker. Milavec má však i další soupeře v podobě Itala Colacina a Švýcara Monbarona s vozy F3000, během sezóny uvidíme i Němce Büttnera, který však Adrii vynechává. Arnold Wagner, kterého jsme vídali po několik sezón s Reynardem F3000, však letos odstartuje v Interserii jen sporadicky, protože zakoupil Porsche 996 a pojede s ním Porsche Carrera Cup. Očekáváme ještě účast týmu Michaela Zeleho, který startoval před několika lety i v mezinárodním seriálu vozů F3000. Za tuto stáj, jen pro doplnění, startoval Brazilec Tuta Rocha a Němec Heidfeld.

Divize pro formule do 2000ccm3 značí velkou účast jezdců. Vedle vítěze divize 4 – Němce Marka Schramma na formuli Renault, uvidíme ,,Dědečka,, Interserie Manfreda Kuhna na Reynardu BMW, našeho Lubomíra Glogara, který vloni zle poškodil vůz v Mostě. Stálicí Interserie zůstává také Němec Baltenspeger, který však oproti soupeřům má v autě vlastní hmotnostní závaží.

Mezi dalšími jmenujme ještě Rokittu, Schoedera, Alexandra Wagnera a mladými nováčky budou Stefan Miller a Peter Grassner na strojích formule Renault.


Interserie bývala doménou prototypů, které však dnes startují převážně v jiných sériích a formule tak zůstaly skoro osamoceny. V loňském roce startoval jen Němec Voight na PRC a Dán Sode s nezvyklým Phantomem Zetec 1600.

Kalendář AvD Interserie Sprint Challenge 07


06.-08.Dubna - Adria Raceway / I

18.-19.Května - Poznan / PL

29.-30.Června - EuroSpeedway Lausitz / D

07.-09.Července - Hockenheim / D

09.-12.Srpna - Most / CZ

14.-16.Září - Hungaroring / H

19.-21.Října - Nürburgring / D


Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Nové PRC CN 2,0

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose