www.car.cz
 

Mathieu Lagrive - v Anglii Pole Position pro Intermoto
     31.3.2007 11:05 - tisková zpráva


30. 03. 2007 – Provizorní pole position ve třídě supersport dokázal pro český tým Intermoto vyjet Mathieu Lagrive – loňský Mistr svět endurance.

Na anglickém okruhu Donnington Park, kde se tento týden odehrává třetí dějství Mistrovství světa superbike, panovaly velmi obtížné podmínky a jezdce kromě mokré dráhy trápila především velmi nízká teplota, která nepřesáhla během dne 8° C. S kluzkým asfaltem se seznámila osobně řada jezdců, pro zranění Curtaina a Parkese paddock opustil tým Yamaha Racing SSP, zranění z loňského roku si rovněž obnovil Mistr světa Sebastian Charpentier.

Právě v těchto podmínkách prokázal Matt Lagrive svojí rychlost a cit pro nastavení motocyklu a zbytek světa deklasoval téměř o celou sekundu. Pro Intermoto je to pořádná vzpruha po smolných závodech v Kataru a Austráli.

Jiří Látr – šéftechnik týmu:

„Dnešek zdaleka neprobíhal tak jednoduše, jak by se mohlo zdát při pohledu na výsledky. V ranním volném tréninku se Mattovi zastavil motor na novém motocyklu a tak měl pro odpolední kvalifikaci k dispozici pouze jeden motocykl 2006. S techniky od Andreani jsme docílili perfektní setup, a Matt pro závěrečnou část tréninku na pomalu osychající trati trochuzariskoval a dozadu si nechal namontovat nejměkčí směs na sucho. Tato volba se ukázala jako optimální.

I když se za tento skvělý výkon žádné body nepřidělují, je to pro nás obrovský úspěch, který potvrdil, že se s dobrým jezdcem dokážeme prosadit hodně vysoko.“


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za závodem FIA GT 2006 v Brně - foto R. Holub

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose