www.car.cz
 

K favoritům víkendové valašky patří Flídr, Trněný a Semerád
     2.4.2007 09:00 - tisková zpráva


Do úvodního podniku šestidílného seriálu Mistrovství České republiky v rally se přihlásilo celkem 72 jezdců, z toho 13 posádek se představí v republikovém šampionátu historických automobilů. Seznamu přihlášených posádek XXVI. Valašská rally 2007 (6. – 7. dubna 2007) vévodí se startovním číslem 1 dvojice Jan Kopecký, Filip Schovánek, která se na Valašsku objeví na voze Škoda Fabia Kit Car z dílen Impromatu. Prioritní jezdec FIA B a pravidelný účastník mistrovství světa Jan Kopecký se stane velkým lákadlem pro diváky na tratích v okolí Valašského Meziříčí.

 

Pětadvacetiletý jezdec stáje Czech Rally Team - Kopecký se v letošním roce na domácích tratích příliš nesveze, přednost mají zákonitě starty s vozem Škoda Fabia WRC ve světovém šampionátu. K největším favoritům valašky patří dvojice pilotů s vozy specifikace WRC. A to obhájce loňského prvenství na valašce a loňský vítěz Rally Super Serie Leoš Flídr na voze Škoda Octavia WRC.

 

Na stejném voze nejvyšší specifikace se představí ve vypsané skupině S i Karel Trněný. Oba patří k nejvážnějším aspirantům na celkové vítězství ve Valašské rally. Vedle Kopeckého figuruje na seznamu přihlášených ještě další prioritní jezdec FIA B, úřadující rallysprintový mistr Josef Semerád na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Mezi šesticí prioritních jezdců ASN myslí na čelní příčky především Miroslav Cais, Milan Liška (oba Mitsubishi Lancer EVO IX), Josef Peták (Renault Clio S1600) a Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza).

 

Do popředí na prvních místech dále promluví Jan Jelínek, Jiří Volf, Vlastimil Neumann (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Lumír Firla (Mitsubishi Lancer EVO VI) a Silvestr Mikuláštík (Subaru Impeza). S napětím se očekává česká premiéra vozu Suzuki Swift S1600, když za volantem se objeví po přestávce Roman Odložilík! Třída A6 skýtá další známá jména jako jsou Lubomír Minařík (Fiat Punto S1600), Milan Kneifel (Škoda Fabia Kit Car) a Jiří Vlček (Peugeot 206 S1600).    

 

Do úvodního podniku Mistrovství České republiky historiků se přihlásilo 13 vozů. K největším favoritům patří trojice jezdců stáje EXCES SUPER BIKE CLUB v AČR. Největší ambice má úřadující český mistr Lubomír Tenkl, dále Zdeněk Tichý a Ctirad Hájek (všichni Opel Kadett Coupé). Potrápit je hodlá Emil Triner na legendárním voze Škoda 130 RS a Aleš Jirátko s vozem BMW 2002 TI. 

 

Valašská rally startuje v pátek 6. dubna v 18:20 hodin na valašskomeziříčském náměstí, první vůz se v cíli první etapy objeví ve 23 hodin. V sobotu 7. dubna se startuje v 10 hodin, vítězná posádka přijede na cílovou rampu umístěnou opět na náměstí ve Valašském Meziříčí v 17:50 hodin. Šestadvacátá valaška měří celkem 435 km a obsahuje 11 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 130 km.

 

 

Ve Valašském Meziříčí 31. března 2007   Roman ORDELT
                                                  tiskový mluvčí         Valašská rally


 
 
Fotogalerie:   Miro Konopka - pátý na 24 h v Dubaji 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose