www.car.cz
 

Tomas Enge bude dnes převezen z St. Pete do Indianapolis
     4.4.2007 16:27 - tisková zpráva


ST. PETERSBURG, Flo., 3. dubna 2007 – Tomáš Enge (český rodák současně žijící v Monaku) podstoupí v pátek 6.dubna operaci zlomeného levého loktu. Jezdec týmu Petersen Motorsports/White Lightning Racing byl zraněn během nehody na závodech American Le Mans Series v St.Petersburgu na Floridě, kde vedl třídu GT2.

Z Bayfront Medical Center v St.Petersburgu bude Enge přemístěn do Indianapolis v Indianě. Z důvodu částečně zraněné plíce nemůže být transportován letecky a tak pojede čtyřnásobný vítěz závodů American Le Mans Series do Indianapolis v obytném voze Michaela Petersena.

Po 24 hodinové jízdě z Floridy do Indiany je Engeho plánovaný příjezd do Indianapolis na čtvrtek 5. dubna. Bude zde přijat do Methodist Hospital a poprvé se osobně setká s doktorem Terry Trammellem, známým ortopedickým chirurgem, který pomohl spoustě profesionálních závodníků vrátit se po vážných nehodách do kokpitu. Lékař již posoudil Engeho rentgenové snímky a připravuje se na operaci. Enge zůstane v Indianapolis i po dobu rehabilitace.

I přes někdy nezvladatelnou bolest z nárazu zůstává Engeho nálada a přístup pozitivní. Má radost z každého kroku k blížící se rehabilitaci a definitivnímu návratu do týmu pod vedením Dale Whita. Do vozu č.31 MMPIE/PAWS/Petersen Holdings/Michelin Ferrari F430 GT pak Tomáš usedne až po schválení doktora Trammella.

Další informace budou k dispozici po páteční operaci anebo dle aktuální situace.

Elektronická přání jsou vítána a můžou být zasílána na adresu Tom@PetersenMotorsports.com a následně budou přeposlány Tomáši Engemu.

Tomáš Enge:Na začátek chci jen říci, jak moc si vážím toho, co pro mě všichni udělali. Doktoři a sestřičky tady v Bayfront byli na mě moc milí. American Le Mans Series, IMSA a celý Petersen/White Lightning tým tu byli od prvního momentu a pomohli zařídit veškeré záležitosti. Tolik lidí mi volalo a psalo, že mi bude dlouho trvat než všem odpovím. Je ale hezké, že se tolik lidí stará. Panoz a Panther Racing mi dokonce nabídli, abych použil jejich soukromé letadlo.

Moc si tohoto vážím, že ani neumím vyjádřit jak. Spolupracujeme již  se zdravotním centrem v Indianapolis (Indianapolis Medical Center) a doktorem Trammellem. Operaci podstoupím tam,  protože chci být na nejlepším místě a v rukou nejlepších lidí. Oni závodníky znají. Dnes odsud odjíždím a jsem připraven udělat další krok k tomu,  abych zase seděl v autě. Sice mě stále všechno docela bolí, ale vše dobře dopadne.

Doufám, že operace bude v pohodě a budeme na trati co nejdříve to bude možné.“

Pravidelné zprávy jsou k dispozici na www.PetersenMotorsports.com kde také naleznete více o Petersen Motorsports / White Lightning Racing.  Navštivte také Corsa Motorsports na stránkách www.430GT.com , kde se dozvíte více o EquiWest/Michelin Ferrari F430 GT. Kdybyste se chtěli dozvědět něco více o silničních vozech Ferrari a jejich historii v motorsportu, navštivte prosím www.FerrariWorld.com. Pro více informací o ALMS, navštivte www.AmericanLeMans.com.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Testy AUDI DTM týmu BRT v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose